Laatste nieuws over Netflix

Ook Netflix applicatie voor TV’s ontvangt handige update

De applicaties van Netflix op televisies krijgen een handige update. De afgelopen maanden werd de mobiele applicatie van Netflix al voorzien van verschillende nuttige updates, maar nu wordt er door de developers ook aandacht besteed aan de tv-app.

Netflix kijken op TV

Netflixen kan op tal van manieren, maar via televisie blijft voor velen toch de favoriete manier. Om Netflix op TV te ontvangen zijn er weer verschillende opties zoals de Chromecast, maar door de opkomst van Smart TV’s wordt de Netflix applicatie op televisies steeds vaker gebruikt.

Ook Netflix zal het gebruik van de televisie applicatie flink zien hebben toegenomen in de data en dus was het tijd om de app van een update te voorzien.

Update voor Netflix-app op televisie

De update voor Netflix applicaties op televisie zorgt er voor dat er nu een zijmenu beschikbaar is, zoals ook in onderstaand clipje te zien is. Door deze update moet het eenvoudiger worden voor jou als gebruiker om te navigeren binnen de applicatie van Netflix op televisies. Zo is er een duidelijk verschil gemaakt tussen de films en series. Deze hebben een apart tabblad gekregen, waardoor je met één druk op de afstandsbediening toegang hebt tot alle series of films die op Netflix staan. Uiteraard zal Netflix er voor zorgen dat de voor jou meest relevante series en films bovenaan staan. Momenteel wordt de update uitgerold naar de televisie. Het kan even duren voordat jouw apparaat aan de beurt is.

Behalve de knoppen ‘films’ en ‘series’ biedt het zijmenu ook nog een zoekfunctie, de mogelijkheid om terug te keren naar het beginscherm, de Mijn Lijst-sectie en kun je via ‘Nieuw’ zien wat er recentelijk bij is gekomen op Netflix. De streamingdienst heeft voor het zijmenu en de daarbij behorende knoppen gekozen door uitgebreid onderzoek te doen onder de gebruikers. Daaruit kwam dit het meest naar voren en zo denkt Netflix dus dat de gebruiker het snelst toegang heeft tot de gewenste film of serie. Ook moet de update er voor zorgen dat je makkelijk verder kunt gaan met het kijken van de film of serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?