Laatste nieuws over Netflix

Netflix-baas stelt Stranger Things-fans gerust: Geen wekelijkse afleveringen

Stranger Things seizoen 4 kent een ongebruikelijk uitzendschema, namelijk in twee delen. Maar is dat ook iets wat we van seizoen 5 kunnen verwachten? Of krijgt het laatste seizoen van de populaire Sci-Fi-serie misschien zelfs een wekelijke release?

Wekelijkse release

Dat laatste is wat Stranger Things-fans pas écht beangstigt. Dat hoeft echter helemaal niet, aldus Netflix-baas Peter Friedlander: je hoeft niet bang te zijn! Aan het medium Variety vertelt hij: “De fans van Stranger Things zijn natuurlijk een bepaald uitzendschema gewend: alle afleveringen in één keer. Daar zijn we dit keer van afgeweken, maar een wekelijkse release zou pas echt teleurstellend zijn.”

De hoge bons vervolgt: “We moeten ze (de fans, red.) gewoon geven wat ze willen. En dat is een seizoensrelease. Doen we dat niet, dan zou dat een te abrupte verandering zijn en iets wat het voor de Netflix-abonnee kan verpesten.”

Netflix-abonnees

Volgens Friedlander is dat überhaupt hoe Netflix te werk wil gaan: “Ja, we willen onze abonnees een keuze bieden. Hoe kijk jij je series het liefste? Als alle afleveringen in één keer beschikbaar komen, dan kan de kijker dat zelf beslissen. Dat is iets fundamenteels in onze benadering.” Al wijkt de streamingdienst daar soms van af: “Bij Stranger Things seizoen 4 en het laatste seizoen van Ozark bijvoorbeeld, maar nood breekt wetten. We hebben ermee geëxperimenteerd, maar wijken niet van onze core business af.”

Eerder deden The Duffer Brothers, de broers achter Stranger Things, al een grote onthulling over seizoen 5. Er staat ons namelijk een time jump te wachten! “We kunnen alvast één twist onthullen: er komt een time jump (een tijdsprong). Idealiter hadden we seizoen 4 en 5 achter elkaar opgenomen, maar daar was gewoonweg geen tijd voor. Dus dit is onoverkomelijk, om het geheel niet ongeloofwaardig te maken.” Daarbij hebben ze maar één missie: “Het einde moet echt aanvoelen als een climax. Het zou funest zijn als het einde tegenvalt…”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?