Laatste nieuws over Netflix

Netflix baseert aanbod op illegale downloads

Er is veel te doen om het aanbod van Netflix. De vorige week woensdag gelanceerde dienst in Nederland is door veel mensen warm ontvangen, maar de kritische gebruikers vinden het aanbod nog wat magertjes. Netflix zegt de content iedere dag aan te vullen, maar op basis waarvan wordt het aanbod nou eigenlijk bepaald?


Natuurlijk wordt een groot deel van de films en series door Netflix geselecteerd op basis van de hoge kijkcijfers, maar, zo is toegegeven aan Tweakers, wordt er ook gekeken naar het aantal downloads op piraterijsites. Dus naast de films die populair zijn in de bioscoop en wat hoge kijkcijfers trekt, wordt er ook gekeken naar websites waar films en series illegaal van te downloaden zijn.

Hoewel het dus verboden is om een film te downloaden via bijvoorbeeld torrents, beseft Netflix maar al te goed dat hier goed uit op te maken is welke films en series er in trek zijn bij het grote publiek. ,,Bij het aankopen van series kijken we wat het goed doet op piraterijsites”, bevestigde Kelly Merryman van Netflix tegenover Tweakers. Prison Break is één van de series die via Netflix in Nederland te zien is als gevolg van dat beleid. “Prison Break is uitzonderlijk populair op piraterijsite”, aldus Merryman.

Omdat het dus nog wel mogelijk is om films en series via de illegale kanalen te downloaden, en dit nog op grote schaal gebeurt, loopt Netflix een groot aantal mogelijke klanten mis. Toch verwacht de online streamingsdienst dat het de concurrentiestrijd zal winnen. ,,Netflix is zo veel gemakkelijker dan torrents downloaden. Je hoeft niet met bestanden bezig te zijn, ze te downloaden en te verslepen. Je klikt en je kijkt”, is de mening van Reed Hastings, CEO van Netflix.

Het downloadverkeer in Canada van illegale films en series is daar het levende bewijs van volgens Hastings. Volgens de CEO is het aantal downloads daar in drie jaar tijd voor de helft afgenomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?