Laatste nieuws over Netflix

Netflix laat interactieve gameserie ontwikkelen

Netflix Minecraft Story Mode

Netflix werkt in samenwerking met Telltale Games aan een gameserie: Minecraft: Story Mode. Het is de bedoeling dat de game dit najaar op Netflix verschijnt, dat bevestigde de streamingdienst.

Interactief

Het Minecraft-spel wordt een interactieve reeks op Netflix. Het spel zal zoals het er nu naar uit ziet uit vijf afleveringen bestaan en de kijker kan het spel spelen middels toetsen op een afstandsbediening. Op die manier kan de gebruiker zelf het verloop van de serie bepalen.

Wat het verhaal van Minecraft: Story Mode wordt is nog niet bekend gemaakt door Netflix. Hier zal binnenkort meer informatie over komen, voordat de game in de herfst gelanceerd wordt op Netflix. Het is overigens nog niet bevestigd dat Minecraft: Story Mode ook in Nederland op Netflix verschijnt. Het computerspel Minecraft bestaat sinds 2011 en bestaat uit kubusvormige objecten. Middels een avatar kan de gamer de omgeving aanpassen.

Stranger Things

De samenwerking tussen Netflix en Telltale Games gaat verder dan Minecraft: Story Mode. Het bedrijf werkt in opdracht van Netflix namelijk ook aan een Stranger Things-spel. Details hierover zijn nog niet bekend, behalve dat het gebaseerd zal zijn op de populaire Netflix-serie. Wel heeft de streaminggigant aan TechRadar laten weten dat het in tegenstelling tot Minecraft: Story Mode niet om een interactieve game gaat.