Laatste nieuws over Netflix

Netflix begonnen met testen nieuw uiterlijk

nieuwe UI netflix

Bron: The Verge

Een selecte groep Netflix abonnees maakt momenteel gebruik van een ander uiterlijk van de webversie van Netflix dan de grote groep abonnees. De streamingdienst is het nieuwe uiterlijk met een testgroep aan het uitproberen, voordat het definitief live gaat.

Indien jij tot de groep hoort dat gebruik kan maken van het nieuwe uiterlijk, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Wij zouden het leuk vinden als je het ons laat weten op Twitter! Wij moeten het namelijk nog doen met de oude webversie :). Het grootste voordeel van het toekomstige uiterlijk is de verdwijning van de carrousel. Als je nu door een genre wilt bladeren gaat dit langzaam door de carrousel. Door de nieuwe menustructuur behoort dit probleem tot de verleden tijd. Het wordt veel eenvoudiger om door de beschikbare titels heen te bladeren.

Wanneer er geklikt wordt op een titel, wordt er in hetzelfde scherm extra informatie gegeven over de titel; de cast, afleveringen en andere informatie wordt weergegeven in een menu, onderin het scherm. De nieuwe webinterface heeft veel weg van user interface voor tablets en de PlayStation. Mocht dat je bevallen, dan kun je je alvast gaan verheugen op de nieuwe webinterface. Inmiddels heeft Netflix aan Engadget laten weten dat de nieuwe webversie in juni wereldwijd wordt uitgerold.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?