Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt Bojack Horseman seizoen 6

BoJack Horseman seizoen 6 is besteld door Netflix en daarmee wordt het één van de langst lopende Originals. Al vijf seizoenen lang wordt de serie bewierookt door kijkers en critici.

Menspaard

BoJack Horseman is een menspaard, bedacht door Raphael Bob-Waksberg. In de jaren tachtig en negentig was BoJack één van de populairste personages in de sitcom Horsin’ Around, maar anno nu is er van zijn sterstatus weinig meer over, al vindt BoJack het maar moeilijk om dat te accepteren.

Het liefst wil hij weer succesvol zijn als acteur, maar het lukt hem maar niet om zijn carrière uit het slop te krijgen. Zijn levensgewoonte helpt hem daar bepaald niet bij.

BoJack Horseman seizoen 6 op Netflix

Nu Netflix BoJack Horseman seizoen 6 besteld heeft weten we zeker dat we nog meer verhalen over het menspaard mogen verwachten. Het nieuws komt anderhalve maand nadat het vijfde seizoen van BoJack Horseman werd gelanceerd door Netflix. Ook dit seizoen kon weer op veelal positieve reacties rekenen, met een 100 procent fresh rating op Rotten Tomatoes, terwijl de afleveringen afzonderlijk ook op IMDb bijzonder goed beoordeeld worden.

Op social media maakt BoJack het nieuws zelf bekend. Middels een post liet hij zien dat hij bloemen had gekregen van Netflix, met daarbij een kaartje waarin hij gefeliciteerd wordt met het zesde seizoen én het verzoek het niet allemaal in één keer op te eten.

Verkocht

Met BoJack Horseman is overigens wel iets bijzonders aan de hand. Het is een Netflix Original en dus in opdracht van de streamingdienst gemaakt. Toen de serie in 2014 besteld werd door Netflix hanteerde het echter nog andere regels. Tegenwoordig onderscheidt Netflix zich met de originele content en is het uitgesloten dat ze bij een andere zender te zien zullen zijn. Dat gold nog niet voor BoJack Horseman en dus werden de rechten enige tijd gelegen gekocht door Debmar-Mercury en The Tornante Company. Er bestaat echter geen risico dat BoJack Horseman daarom van Netflix zal verdwijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?