Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt Designated Survivor seizoen 3

Netflix Designated Survivor seizoen 3

Netflix heeft Designated Survivor seizoen 3 besteld! Daarmee zijn de geruchten die vorige week ontstonden waar, al was toen nog niet bekend waar Designated Survivor onderdak had gevonden. Dat blijkt nu wederom Netflix te zijn, nadat zij eerder Lucifer al gered hadden.

Gecanceld

Het is inmiddels al maanden geleden dat Designated Survivor gecanceld werd door de Amerikaanse televisiezender ABC. Rond diezelfde periode werd ook Lucifer gecanceld en bij beide series kwamen de fans in opstand. Halverwege juli werd Lucifer al verlengd, omdat de acteurs contractueel anders vrij waren om andere klussen te gaan doen.

Voor Designated Survivor ligt dat kennelijk anders, want ruim anderhalve maand later is Designated Survivor seizoen 3 alsnog besteld door Netflix.

Designated Survivor seizoen 3 op Netflix

Designated Survivor gaat vanaf seizoen 3 op Netflix verder. De eerste twee seizoenen was Netflix nog afhankelijk van ABC, dat de eerste rechten op de serie had. Netflix had de streamingrechten voor buiten Amerika en Canada. Wanneer Designated Survivor seizoen 3 precies op Netflix te zien zal zijn is nog niet duidelijk, maar dit zal wel in 2019 zijn. Het derde deel zal uit tien afleveringen bestaan, waar de eerste twee seizoenen uit 21 en 22 afleveringen bestonden. Een stuk korter dus, net als bij Lucifer. Tom Ellis, Lucifer in de serie, gaf echter aan dat een minder aantal afleveringen eerder een voordeel dan een nadeel is.

Kiefer Sutherland

Er waren meerdere redenen voor ABC om te stoppen met Designated Survivor. Niet alleen liepen de kijkcijfers terug, ook had hoofdrolspeler Kiefer Sutherland eisen waar het bedrijf niet aan kon of wilde voldoen. Sutherland zou de opnamelocatie namelijk van Toronto naar Los Angeles willen verplaatsen. Daar zat immers ook het schrijfteam van Designated Survivor en het zou de steracteur veel reizen schelen. De berichten van vorige week tonen echter aan dat er gewoon weer in Toronto opgenomen gaat worden en Kiefer Sutherland zal terugkeren als president Tom Kirkman. “Ik vind het fantastisch dat ik de mogelijkheid krijg om president Kirkman voor de derde keer te spelen”, aldus Sutherland tegenover THR.