Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt serie gebaseerd op verhalen over Sherlock Holmes

De verhalen over Sherlock Holmes zijn al talloze keren in een nieuwe vorm gegoten en ook Netflix gaat nu een poging wagen. De streamingdienst heeft The Irregulars besteld en in deze reeks spelen kinderen de hoofdrol en daarmee wijkt het af van de eerdere Sherlock Holmes-verfilmingen.

Straatbende

In de Sherlock Holmes-boeken van Arthur Conan Doyle werd de detective vaak geholpen door de Baker Street Irregulars. Deze straatbende hield de situatie op straat in de gaten en gaf Holmes waar nodig belangrijke informatie, die hem hielpen om de zaken op te lossen. Rondom deze straatbende ontwikkelt Netflix nu de serie The Irregulars.

The Irregulars op Netflix

Wanneer The Irregulars in première moet gaan op Netflix is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Sherlock Holmes zelf veel minder in het middelpunt van de aandacht zal staan. Het gaat voornamelijk om de Baker Street Irregulars en moet laten zien hoe zij te werk gingen op de straten en zo hun Britse speurneus van cruciale informatie konden voorzien. Over die werkwijze gaan we door The Irregulars veel te weten komen.

Tim Bidwell

Dat Netflix nu bekendmaakt dat The Irregulars is besteld is geen toeval. Het verhaal van de nieuwe serie zal namelijk geschreven worden door Tom Bidwell. Hij is eveneens verantwoordelijk voor het script van Watership Down, de serie die sinds afgelopen week op Netflix te zien is. De scriptschrijver gaat nu dus met een nieuw project voor de streamingdienst aan de slag.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?