Laatste nieuws over Netflix

Tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina al bevestigd

Dat er een spin-off van Riverdale zou komen was al bekend, maar nu heeft Netflix bekend gemaakt dat het twee seizoenen van Sabrina heeft besteld. Aanvankelijk zou de serie naar The CW gaan, dat ook achter Riverdale zit.

Sabrina the Teenage Witch

De spin-off is gebaseerd op Sabrina the Teenage Witch, bekend van de Archie Comics. Sabrina maakt dus ook onderdeel uit van het Archie Universe en zodoende was het mogelijk om over haar een spin-off van Riverdale te maken.

Spin-off Riverdale over Sabrina op Netflix

Aanvankelijk was het de verwachting dat de Riverdale spin-off over Sabrina op Netflix te zien zou zijn via de deal met The CW. Toen Netflix aan Warner Bros TV te kennen gaf direct twee seizoenen te willen bestellen was de studio snel overtuigd en ging de spin-off naar Netflix. Er komen dus minimaal twee seizoenen van Sabrina.

De exacte titel van de serie is The Chilling Adventures of Sabrina. In de zomer van 2017 werd bekend dat de spin-off er zou komen en toen werd er al gesproken over The Chilling Adventures Of Sabrina. Dat is namelijk ook de titel van het comic book en die titel is uiteindelijk aangehouden. De makers zijn nog onduidelijk of Riverdale en Sabrina met elkaar in aanraking zullen komen in de toekomst, maar het is duidelijk dat er raakvlakken met Riverdale zullen zijn. In een tweet (hieronder te zien) werd door Netflix bijvoorbeeld al aan Jughead gerefereerd.

Sabrina vroeger

In het verleden was er al eens een serie over Sabrina the Teenage Witch. In deze jeugdserie speelde Melissa Joan Hart Sabrina en de reeks was een groot succes. Sabrina the Teenage Witch liep tussen 1996 en 2003 en in totaal werden er liefst 163 afleveringen gemaakt. In Nederland waren die destijds bij Nickelodeon te zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?