Laatste nieuws over Netflix

Makers The Crown en La Casa de Papel maken White Lines

Netflix heeft de serie White Lines besteld. Dat maakte de streamingdienst afgelopen weekend tijdens de Television Critics Association bekend. White Lines zal uitgewerkt worden door de bedenkers van La Casa de Papel en The Crown.

La Casa de Papel

Netflix maakte onlangs bekend dat Alex Pina exclusief voor ze aan de slag gaat. Pina is het brein achter La Casa de Papel, de Spaanse hitserie. Nu is dus al duidelijk wat zijn eerste project voor Netflix gaat worden: White Lines.

Hij gaat deze serie niet alleen ontwikkelen, want hij wordt bijgestaan door Andy Harries en Sharon Hughff van Left Bank. Dit is het bedrijf achter The Crown. Harries en Hughff vormen de uitveroende producnenten van White Lines, terwijl Pina het schrijfwerk voor zijn rekening neemt en tevens is aangewezen als showrunner van de show.

White Lines op Netflix

Wanneer White Lines op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar er zijn al wel wat details vrijgegeven over het verhaal van deze serie. White Lines wordt een nieuwe drama serie van Netflix en draait om een legendarische DJ uit Manchester. Zijn grootste successen boekte hij op het Spaanse eiland Ibiza en daar verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Twee decennia na zijn verdwijning wordt zijn lichaam gevonden. Zijn zus reist naar de plek waar het lichaam is gevonden, om erachter te komen wat gebeurd is met haar broer.

Tijdens de zoektocht komt ze terecht in de spannende wereld van dansmuziek, superjachten, leugens en cover-ups. De zoektocht naar de reden achter de verdwijning van haar broer krijgt steeds meer een dubbel verhaal, want ze ontdekt ondertussen ook de donkere kanten van haar eigen karakter.

Engeland en Spanje

De eerste details die door Netflix over White Lines vrijgegeven zijn verklaren direct waarom de makers van La Casa de Papel en The Crown samenwerken aan deze nieuwe serie. De Spaanse en Engelse invloeden zullen namelijk groot zijn. Om die zo realistisch mogelijk in White Lines te verwerken is gekozen voor deze makers.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?