Laatste nieuws over Netflix

Netflix: Binnen vijf jaar twintig eigen series

Netflix TVDe groei van Netflix is nog lang niet voorbij, want als het aan Ted Sarandos, chief content officer van de video-on-demand-dienst, ligt zullen er in de komende jaren heel veel eigen producties worden gemaakt. Daarnaast wil Netflix ook de rest van de wereld gaan veroveren. Na Europa is komend jaar Oceanië aan de beurt. Netflix zal begin 2015 voet aan wal zetten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Eigen producties

Behalve het ruime aanbod van films en series door extern aan te kopen, wil de streamingdienst zich steeds meer gaan toeleggen op het maken van eigen series. De eerste stappen hierin zijn zeer succesvol geweest met onder meer Orange is the New Black, Fargo, House of Cards en Lilyhammer. De nieuwe hit moet Marco Polo worden, het eerste seizoen van deze serie is vrijdag 12 december in alle aangesloten landen van Netflix verschenen.

Iedere drie weken een serie of nieuw seizoen

Binnen nu en vijf jaar wil Sarandos dat het aantal series explosief zal zijn toegenomen. “Het zou mooi zijn als we over vijf jaar twintig series gelijktijdig hebben lopen.” Dit zal ervoor zorgen dat er iedere drie weken – en soms sneller – een nieuwe Netflix Original zal worden gepubliceerd óf een nieuw seizoen van een bestaande Netflix Original. Dit zal er ook voor zorgen dat Netflix series gaat maken voor een specifieker doel en zich ook op meer genres zal richten. Niet iedere serie zal bij het grote publiek als doorslaand succes worden ontvangen, maar liefhebbers van een genre kunnen hun hart wel ophalen.

2015 wordt al fraai

In het komende jaar wordt er al duidelijk een groei ingezet. Na de lancering van Marco Polo komt volgende week All Hail King Julien (19 december) al op Netflix, voor 2015 staan vervolgens onder meer al Bloodline, Dreamworks Dragons (seizoen 3), Daredevil, Narcos, Marseille, House of Cards (seizoen 3), Orange is the New Black (seizoen 3) en Hemlock Grove (seizoen 3) geprogrammeerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie