Laatste nieuws over Netflix

Netflix blaast Zweedse crimereeks Snabba Cash nieuw leven in

Joel Kinnaman Netflix

De thrilers van Snabba Cash zullen een vervolg krijgen. De Zweedse films, ook bekend onder de naam Easy Money, waren gebaseerd op de boeken van Jens Lapidus. Er zal een zesdelige serie worden gemaakt.

Doorbraak Joel Kinnaman

Een kleine tien jaar geleden zijn er drie films gemaakt aan de hand van de verhalen van Lapidus. Het draait daarin om een jonge man die in een wereld van criminaliteit en ‘easy money’ wordt getrokken. In de Snabba Cash-films speelde Joel Kinnaman een hoofdrol en het was zijn doorbraak als internationale ster. Warner Bros had de Engelstalige rechten gekocht voor een remake, maar daar is nooit wat van terecht gekomen.

Tien jaar na Snabba Cash

Nu heeft Netflix een deal gesloten met Lapidus om een nieuwe zesdelige serie te maken. Het verhaal zal zich tien jaar na de films van Snabba Cash afspelen. Lapidus zal zelf samen met Oskar Soderlund het script gaan schrijven. De auteur laat weten dat hij heeft zitten wachten op deze mogelijkheid. “De verhalen zijn nog altijd episch, maar tonen onze tijd ook in een ongefilterd licht.” Daar wil hij nu dus mee aan het werk. Of Kinnaman weer bij de serie betrokken zal worden is nog niet bekend.