Laatste nieuws over Netflix

Netflix breekt banden met Kevin Spacey, Frank uit House of Cards

Netflix heeft zware maatregelen getroffen na de aantijgingen aan het adres van Kevin Spacey. De streamingdienst heeft in een verklaring laten weten dat de samenwerking met Spacey is beëindigd en dat hij dus ook geen deel meer uit maakt van de cast van House of Cards.

Anthony Rapp

De beerput werd zondag 29 oktober geopend toen Anthony Rapp via de #metoo-campagne naar buiten bracht slachtoffer te zijn geworden van seksuele intimidatie. Dertig jaar geleden zou Spacey op de toen 14-jarige Rapp geklommen zijn, na een feestje bij Spacey thuis.

Spacey maakte middels social media zijn excuses aan het adres van Rapp, maar gaf ook aan dat hij het zich niet kon herinneren. En passant kwam hij ook uit de kast als homoseksueel. Het gekozen moment werd hem niet in dank afgenomen. In de dagen die volgden kwamen steeds meer beschuldigingen over Spacey naar buiten, ook van mensen die bij House of Cards met de acteur samenwerkten.

Netflix ontslaat Kevin Spacey

Netflix voelde zich genoodzaakt om een beslissing te maken over Kevin Spacey en uiteindelijk heeft het Amerikaanse bedrijf dus de zwaarste maatregel getroffen: Spacey is niet langer welkom op de set van House of Cards. Momenteel wordt gewerkt aan het zesde seizoen en afgelopen week werd al bekend dat dit het laatste seizoen zou zijn. De makers moeten nu bedenken hoe ze Frank Underwood (Spacey) uit de serie gaan werken. Nog niet alle afleveringen van het zesde seizoen zijn namelijk opgenomen.

Onduidelijk is hoeveel van de dertien afleveringen er al op camera staan, maar vast staat dat de schrijvers hun creativiteit moeten aanboren, want Netflix weigert nog gebruik te maken van de diensten van Spacey. Media Rights Capital, de productiemaatschappij achter House of Cards, bevestigde het vertrek van Spacey. “Hoewel we de beschuldigingen nog onderzoeken, is Spacey per direct geschorst.”

Lees hier hoe House of Cards mogelijk nog toekomst heeft

Gore

Netflix werkte ook aan een film over schrijver Gore Vidal. In deze Netflix Original Film zou Kevin Spacey de hoofdrol – van Gore Vidal – op zich nemen. Ook dat gaat nu niet meer door. De streamingdienst wil op geen enkel gebied meer met Spacey te maken hebben, dus ook niet voor andere projecten, naast House of Cards.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?