Laatste nieuws over Netflix

Netflix breidt dienst uit met games: “Gebaseerd op series en films”

Netflix gaat het platform uitbreiden met games. De afgelopen maanden waren die signalen al steeds sterker, aangezien er diverse deals werden gesloten en mensen werden gecontracteerd uit de gamewereld. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft Netflix de plannen nu uitgerold.

Beginnen met mobiele games

“We zien gaming als een nieuwe categorie content voor ons, vergelijkbaar met onze eerdere uitbreiding naar eigen films, animatie en scriptloze tv-programma’s”, zo laat Netflix weten aan de aandeelhouders. In eerste instantie zullen er games worden ontwikkeld die op de mobiele devices te spelen zijn. Dat moet later worden uitgebreid naar meerdere consoles. Eerder liet Netflix-baas Reed Hastings al wel eens vallen dat diensten zoals Netflix het begonnen af te leggen tegen games zoals Fortnite. Om de nieuwe generatie te blijven bereiken, wordt er nu dus volop ingezet op een extra toevoeging.

Favoriete series krijgen games

Netflix brengt veel eigen films en series uit en dit zal ook de basis worden van de games. Dus zo zul je je eigen spel kunnen gaan spelen met je favoriete personages uit bijvoorbeeld Stranger Things, La Casa de Papel, Lucifer of Virgin River. In een later stadium kunnen er mogelijk losse games verschijnen, waarbij de vervolgstap kan zijn dat er series of films worden gemaakt die geïnspireerd zijn op deze games. Netflix is nog wel in een vroege fase en verwijst naar eerdere pogingen rondom interactiviteit. Zo zijn er interactieve films zoals Black Mirror: Bandersnatch. En er zijn ook rond releases van series al wel eens mobiele games verschijnen. De bekendste hiervan zijn gemaakt over Stranger Things en Narcos.

Geen extra kosten

Op dit moment is nog niet bekend wanneer Netflix de games wil gaan lanceren in het eigen systeem. Wel is bevestigd dat er geen extra kosten zullen komen voor bestaande abonnees.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?