Laatste nieuws over Netflix

Netflix hoeft geen nieuw seizoen van Gypsy

Netflix heeft de serie Gypsy na één seizoen al beëindigd. In de Netflix Original speelt onder andere Naomi Watts een hoofdrol, maar het verhaal werd met gemengde reacties ontvangen. Of dat ook de reden is geweest voor Netflix om niet verder te gaan met Gypsy is niet bekend.

Naomi Watts

Aan de cast van Gypsy lag het niet. Naomi Watts kreeg als A-acteur de hoofdrol. Het was voor het eerst in twintig jaar dat zij een hoofdrol zou vervullen in een serie. Naast haar hoofdrol was ze ook als executive producer betrokken bij de serie.

Behalve Watts was ook Sam Taylor-Johnson nadrukkelijk bij Gypsy betrokken. Zij regisseerde onder andere Fifty Shades of Grey en ook Gypsy zou erotisch getint worden, met Watts als Jean Holloway. Holloway is een psychologe, maar verkeert zelf in een midlife crisis. In Gypsy zoekt zij de grenzen van haar vak op en gaat hier zelfs overheen. Ze gaat zich bemoeien met het privéleven van haar cliënten.

Gypsy na één seizoen gecanceld door Netflix

Ondanks de goede vooruitzichten vond Netflix het na één seizoen van Gypsy al genoeg. Veel gelezen reacties van kijkers op Gypsy gingen over de trage ontwikkeling van de serie. Er werd na tien afleveringen een climax verwacht en die bleef uit. Dat zorgde voor ontevreden kijkers en mogelijk heeft dat Netflix geholpen in het nemen van het besluit om niet verder te gaan met de serie.

Voor Lisa Rubin, bedenker van de serie, moet dat nieuws ongetwijfeld een grote verrassing zijn geweest. Nog geen maand geleden liet zij namelijk weten dat ze er heilig van overtuigd was dat Netflix een tweede seizoen van Gypsy zou willen. Het nieuws zou slechts een kwestie van tijd zijn. Dat bleek niet zo te zijn, nu bekend is geworden dat Netflix geen tweede seizoen van Gypsy hoeft.

Cancellen

Dat Netflix series cancelt is inmiddels geen wereldschokkend nieuws meer. Het overkwam eerder dit jaar al de series Girlboss en Bloodline. Daarvoor was bijvoorbeeld al bekend geworden dat Marco Polo na twee seizoenen tot een einde was gekomen. Ook achter Sense8 zette Netflix aanvankelijk een punt. Op dat besluit kwam de streamingdienst gedeeltelijk terug, nadat de fans van Sense8 zeer duidelijk hadden laten weten not amused te zijn. Daarom werd besloten dat er een afsluitende film gemaakt zou worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?