Laatste nieuws over Netflix

Netflix cancelt One Day at a Time: “Hele moeilijke beslissing”

One Day at a Time is na drie seizoenen gecanceld door Netflix. De streamingdienst heeft besloten om geen nieuw seizoen meer te maken en ging bij die beslissing niet over één nacht ijs. Netflix noemt het zelfs een ‘hele moeilijke beslissing’.

Weken gezocht naar oplossing

“We hebben een hele moeilijke beslissing genomen door One Day at a Time niet te vernieuwen voor een vierde seizoen”, zo laat Ted Sarandos, hoofd van content van Netflix weten. “We hebben weken gezocht naar een manier om een nieuw seizoen te maken. Uiteindelijk hebben simpelweg niet genoeg mensen naar de serie gekeken om nog een seizoen te verantwoorden.”

Grote publiek niet bereikt

Recent liet de showrunner al weten hoe de vlag erbij hing. Er werd toen al aangegeven dat er meer mensen naar de serie moesten kijken om een verlenging mogelijk te maken. One Day at a Time is dan ook typisch een voorbeeld van een serie die door de kijkers ontzettend goed werd ontvangen en gewaardeerd, maar het grote publiek niet wist te bereiken. “Het is een eer dat we hebben mogen werken met Norman Lear. Ik heb met de makers gesproken om onze beslissing zelf toe te lichten. Net zoals ik de schrijvers, crew en cast wil bedanken. Het is een teleurstelling dat niet meer kijkers One Day at a Time hebben ontdekt.”

Mogelijk vervolg bij andere partij?

One Day at a Time is een re-run van de Latijns georiënteerde komedieserie. Producers Sony Pictures Television willen aan de Amerikaanse media geen reactie afgeven. Het vermoeden bestaat omdat de producer aan het rondkijken is of een andere partij de serie alsnog voort zou willen zetten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?