Laatste nieuws over Netflix

Netflix cancelt onverwacht Everything Sucks!

Netflix heeft Everything Sucks! na één seizoen gecanceld. Dat bericht komt enigszins verrassend, omdat de serie positief werd ontvangen én het feit dat het einde van het eerste seizoen voldoende ruimte bood voor een vervolg.

Jaren 90

Everything Sucks liet het gevoel van de jaren negentig herleven, door dingen die typisch waren voor die tijd uit te vergroten in de serie. Ondertussen draaide het verhaal om twee groepen van de middelbare school, die gerekend konden worden tot de buitenbeentjes.

Everything Sucks! seizoen 2

Er komt dus geen Everything Sucks! seizoen 2 op Netflix. De streamingdienst cancelde de serie en dat terwijl de makers in een eerder stadium zich nog hoopvol hadden geuit over een mogelijk vervolg. Zo gek was dat ook niet, aangezien het eerste seizoen van Everything Sucks! met een cliffhanger werd afgesloten. De bedenkers, Ben York Jones en Michael Mohan, van de serie hadden daarom al ideeën klaarliggen voor een mogelijk vervolg. Van Netflix hebben zij dus geen toestemming gekregen om de plannen voor Everyting Sucks! seizoen 2 uit te werken.

In een verklaring reageerde Jeff Pinker, één van de executive producers van de serie, op het nieuws. “We zijn super trots op de show die we hebben gemaakt. Dat geldt ook voor het publiek en de gepassioneerde fans.” Volgens Pinker is de serie voor veel kijkers belangrijk geweest, omdat het verhaal reflecterend was voor het huidige leven van de kijker, of zorgde voor een fijne herinnering aan de eigen tienerjaren. “We zijn Netflix dankbaar voor de kans die we hebben gekregen, maar zijn wel enorm verdrietig dat we de verhalen niet kunnen blijven vertellen.”

Gecancelde seris op Netflix

Het komt steeds vaker voor dat Netflix de stekker uit een serie trekt. Everything Sucks! is de laatste in dat rijtje. Dat er steeds meer series gecanceld worden door Netflix is niet vreemd. Het aantal geproduceerde series neemt ook fors toe, waardoor het risico op een ‘mislukking’ groter is.

➡ Bekijk hier de lijst met gecancelde series

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?