Laatste nieuws over Netflix

Netflix cancelt Seven Seconds al na één seizoen

Seven Seconds is door Netflix gecanceld na één seizoen. Het eerste seizoen van de Netflix Original is sinds 23 februari te zien en daar zal het dus ook bij blijven, weet Variety.

The Killing

Seven Seconds is gecreëerd door Veena Sud en zij had zich in het verleden al bewezen. De Canadese zit namelijk ook achter de meer dan gewaardeerde series The Killing en Cold Case. Van Seven Seconds wordt echter geen vervolg gewenst door Netflix.

Geen Seven Seconds seizoen 2 op Netflix

Waarom Seven Seconds door Netflix gecanceld is wordt niet volledig duidelijk. De serie werd positief ontvangen door critici en ook de consument waardeerde de serie. In een reactie laat Netflix aan Variety weten dat het ook niet ontevreden was over de serie en de samenwerking met onder andere Sud. “We hebben ervan genoten om met Veena Sud, Regina King en de cast en crew van Seven Seconds samen te werken. Zij hebben met elkaar een overtuigend, actueel en relevant misdaaddrama gecreëerd”, constateerde Cindy Holland, vice president original content bij Netflix. “Het eerste seizoen is een afgerond, stand-alone verhaal en we zijn er trots op het de komende jaren op Netflix te laten zien.”

Dat lijkt ook de hoofdzakelijke reden voor Netflix om Seven Seconds al na één seizoen te beëindigen. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, want er zijn diverse series met stand-alone verhalen die wel een vervolg krijgen. Voor Seven Seconds zijn er mogelijk niet voldoende zijpaden te bewandelen om door te gaan.

Bekijk hier alle series die door Netflix gecanceld zijn

Witte agent is de dader, zwart slachtoffer

Seven Seconds speelt erg in op de actualiteit. Een zwarte tiener raakt ernstig gewond, nadat hij wordt aangereden door een witte politieagent. De politie wil voorkomen dat de bevolking denkt dat het een bewuste actie was van de agent en besluit daarom dat het beter is om niet te onthullen door wie de jongen is aangereden. Dit heeft echter een grote impact op de dader van het ongeluk en ook de slachtoffers en de Afro-Amerikanen gaan hier gebukt onder.

Emmy’s

Ondanks dat Seven Seconds niet op gaat voor een tweede seizoen is Netflix zeer tevreden over de serie. Dat blijkt ook uit het feit dat de streamingdienst van plan is om Seven Seconds in te sturen als kandidaat voor een Emmy Award in de categorie limited series. Mocht het zo’n vaart lopen én Seven Seconds in de prijzen vallen, dan zou dat een nieuw hoogtepunt zijn in de carrière van Sud. Zij won eerder al een Emmy Award met The Killing.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?