Netflix Daily

Netflix Daily: Méér Stranger Things en Nederlandse oorlogsfilm op Netflix

Kun jij ook geen genoeg krijgen van Stranger Things? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de populaire serie wordt een toneelstuk! Daarnaast komt de Nederlandse oorlogsfilm Grenzeloos Verraad naar Netflix.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Toneelstuk over Stranger Things

Leent Stranger Things zich voor de Schouwburg? Voor het theater? Niet helemaal, maar er wordt toch een poging gewaagd. Stranger Things: The First Shadow wordt eind 2023 voor het eerst ten tonele gebracht in het zogenaamde Phoenix Theater in Londen en is een samenwerking tussen Matt en Ross Duffer (de bedenkers van de serie), Jack Thorne en Kate Trefry, en als laatste regisseur Stephen Daldry. The First Shadow is een prequel en speelt zich 25 jaar vóór de gebeurtenissen in Stranger Things af. Het verhaal richt zich op de jongere versies van Jim Hopper, Joyce Maldonado, Bob Newby en Henry ‘Vecna’ Creel.

Nederlandse oorlogsfilm komt naar Netflix

De Nederlandse oorlogsfilm Grenzeloos Verraad gaat op 27 maart in première in het Atlas Theater in Emmen en drie dagen later (op 30 maart dus) is hij te zien in andere Nederlandse bioscopen. Daarna begeeft de film zich een weg naar Netflix, zo weten we nu. Het verhaal gaat over Ludwig, die een vader uit Kranenburg en een moeder uit Groesbeek heeft. Vader ervaart de vrede van Versailles als een wurgklem en wil terug naar Duitsland om de strijd aan te gaan met de vijanden van Adolf Hitler. Als Wehrmachtofficier komt Ludwig zelf aan het oostfront terecht, waar hij wordt geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog. Uiteindelijk wordt hij overgeplaatst naar Nederland, waar hij een Joods gezin besluit te helpen.

Makers van Dark en 1899 werken aan nieuwe serie

Baran bo Odar en Jantje Friese, de bedenkers van Dark en 1899, werken aan een nieuwe Netflix-serie: Something is Killing the Children. Deze show is gebaseerd op een populaire stripserie, met dezelfde naam, van James Tynion IV en Werther Dell’edera. Het verhaal neemt ons mee naar een klein stadje waar kinderen allesbehalve veilig zijn. Deze kids worden namelijk en masse opgegeten door gevaarlijke monsters. Die situatie kan natuurlijk niet voortduren en een jonge vrouw (Erica Slaughter) gaat op pad om de bloeddorstige wezens te verslaan en alle kinderen te redden.

Lees alles over Something is Killing the Children

The Sandman-spin-off naar Netflix

Netflix heeft de rechten van een spin-off van The Sandman binnengesleept. Dead Boy Detectives is, net als The Sandman, gebaseerd op de strips van Neil Gaiman (en Matt Wagner) en gaat over twee dode kinderen genaamd Charles en Edwin, die niet naar het hiernamaals vertrekken maar op aarde blijven om bijzondere zaken op te lossen. Eigenlijk zou Dead Boy Detectives op HBO Max uitkomen, maar vanwege een DC Studios-metamorfose komt de show nu dus toch naar Netflix.

Lees alles over Dead Boy Detectives

Het nieuwe aanbod van donderdag:

Sex/Life (2 seizoenen) Romance 2023 5.5 2023-03-02
Incastrati (2 seizoenen) Crime 2022 6.9 2023-03-02
The Interest of Love (1 seizoen) Romance 2022 7.2 2023-03-02
Soof 3 Romance 2022 6.7 2023-03-02
De Zaak Menten (1 seizoen) Drama 2016 7.7 2023-03-02
L’Affaire Fourniret: Dans la Tete de Monique Olivier Docu 2023 2023-03-02
De Karateschapen (1 seizoen) Kinderen 2022 2023-03-02
Masameer County (1 seizoen) Anime 2021 8.1 2023-03-02

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?