Netflix Daily

Netflix Daily: Opnames nieuwe Netflix-serie in Woerden, Studio 100 wil met Netflix samenwerken

Netflix heeft afgelopen week opnames gedraaid in Woerden. Daar wordt namelijk hard gewerkt aan de nieuwe Nederlandse Original Dirty Lines. Ondertussen hoopt Studio 100 in de toekomst samen te werken met Netflix voor internationale producties.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Opnames nieuwe Netflix-serie vinden plaats in Woerden

Netflix heeft de Nederlandse plaats Woerden uitgekozen om opnames te maken voor de nieuwe serie Dirty Lines. De serie is gebaseerd op het boek 06-cowboys van Fred Saueressig en wordt de tweede Nederlandse Netflix Original. In Dity Lines draait het om Frank Stigter en zijn oprichting van het eerste telecom-seksbedrijf van Europa. De opnames hebben plaatsgevonden op 29 en 30 april bij een woning aan de Professor Gebrandylaan en aan de Rommelaan. Saillant detail is dat de straat drie jaar geleden al gebruikt werd voor opnames van The Matchmaker.

Studio 100 Benelux wil produceren voor Netflix

Studio 100 Benelux zou graag producties willen maken voor Netflix. Anja Van Mensel, de CEO van het entertainmentbedrijf, sprak erover met Trends Talk. “Het staat op mijn bucketlist om de musicals ‘40-45’ en ‘Red Star Line’ naar het buitenland te brengen. Maar ook om te produceren voor Netflix en – zoals we vroeger met ‘Het huis Anubis’ gedaan hebben – om die merken en verhalen buiten de grenzen van de Benelux te vertellen”, aldus Van Mensel.

Mogelijk is er al iets in aantocht. “Er zijn een aantal zaken in ontwikkeling, sommige op eigen initiatief, sommige op vraag van de grote internationale platformen. We hebben daarmee contact via onze collega’s in Duitsland, die altijd op die manier coproduceren. Ik maak me dus sterk dat we in de komende maanden met een van die zaken zouden kunnen landen.”

The Last Kingdom komt na vijf seizoenen tot een einde

Het vijfde seizoen van The Last Kingdom zal tevens het laatste seizoen zijn. De verfilming van de boeken van Bernard Cornwell begon op de BBC en werd overgenomen door Netflix. De huidige opnames zullen echter de laatste zijn.

Lees alles over The Last Kingdom

Langverwachte trailer Lucifer seizoen 5B verschenen

Een kleine maand voor de release van seizoen 5B van Lucifer is de langverwachte trailer verschenen. Hoe gaat het verder met Lucifer, zijn tweelingbroer Michael en Amenadiel, die lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan.

Lees alles over Lucifer

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Colony (3 seizoenen) Drama 2016 7.3 2021-05-02

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van vrijdag

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?