Netflix Daily

Netflix Daily: NPO werkt samen met Netflix, Riverdale-actrice haalt uit naar makers

De kogel is nu dan eindelijk door de kerk. NPO gaat toch samenwerken met Netflix om samen series te produceren. Daarnaast heeft Vanessa Morgan (Toni Topaz) hard uitgehaald naar de makers van Riverdale.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

NPO gaat nu toch samenwerking aan met Netflix

NPO en Netflix slaan dan toch de handen in één om samen te werken voor nieuwe series. De NPO, Netflix, Videoland en Amazon starten een experiment voor vijf series in 2020 en 2021. NPO had wel en belangrijke eis. Zo mogen de streamingdiensten de serie niet eerder dan een half jaar na de tv-uitzending streamen. Daarnaast moeten de productiekosten fifty-fifty worden verdeeld.

Riverdale-actrice haalt uit naar makers serie

Vanessa Morgan, de actrice die in Riverdale de rol van Toni Topaz vertolkt, heeft hard uitgehaald naar de makers van de serie. “Ik ben er klaar mee hoe zwarte mensen worden neergezet in de media, dat we worden afgeschilderd als misdadigers, gevaarlijke of boze enge mensen. Ik ben klaar met het feit dat wij als sidekick worden gebruikt voor de witte hoofdrolspelers. Of alleen maar gebruikt worden voor diversiteit, maar niet echt voor de show zelf”, laat Morgan weten.

Een volger op Twitter vindt dat Vanessa loonsverhoging moet krijgen. “Ik ben momenteel de enige zwarte vrouw met een terugkerende rol in de serie, maar ik krijg ook het minst betaald”, aldus Morgan.

Dit zijn volgens jullie de Beste Titels op Netflix van mei

De beste titels volgens jullie van de maand mei op Netflix heeft een aantal verrassingen gebracht. Dank voor het stemmen, want het heeft weer mooie lijstjes opgeleverd. Met dus surprises!

Lees alles over de beste titels van mei

Deze 4 dingen wist je nog niet over Sweet Magnolias

Met Sweet Magnolias heeft Netflix een nieuwe romantische dramaserie te pakken. De serie is een groot succes op de streamingdienst en staat al wekenlang in de top 10. Daarnaast heeft de reeks met een 7,4 ook een nette score te pakken op IMDb. In dit artikel vind je vier weetjes over de serie die je mogelijk nog niet wist.

Lees alles over Sweet Magnolias

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Spelling the Dream Docu 2020

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?