Netflix Daily

Netflix Daily: Conflict rondom Nederlandse Netflix-serie, Live-action Pokémon film op komst

Er is een conflict ontstaan rondom de Vlaams-Nederlandse serie Keizersvrouwen. De lancering van de serie op Netflix leverde flink wat problemen op en heeft zelfs tot een rechtszaak geleid. Ondertussen wordt er gewerkt aan een live-action Pokémon film.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Conflict rondom Nederlandse Netflix-serie Keizersvrouwen

Er is een conflict ontstaan rondom de Vlaams-Nederlandse serie Keizersvrouwen. De serie is sinds afgelopen maart wereldwijd te zien op Netflix, maar achter de schermen is er flink wat gezeur geweest rondom de reeks. Zo zijn de producent en filmdistributeur in een conflict geraakt. Dutch Filmworks regelde voor Keizersvrouwen Production BV, afkomstig van Reinier Selen en Ian Ginn, dat de serie bij Netflix terechtkwam. Daar zou het bedrijf volgens Ginn echter ten onrechte bepaalde rechten aan Netflix hebben verleend. Zo had Netflix ineens de rechten op onder meer ‘afgeleide producten’ zoals remakes. Iets wat Ginn niet zag zitten, omdat hij juist al met een Amerikaanse partij in gesprek was over een remake. Toen het bedrijf van Ginn een brief had gestuurd naar Netflix om het contract aan te passen, ging het helemaal mis tussen beide partijen.

Dutch Filmworks besloot naar de rechter te stappen vanwege ‘reputatieschade’. Daar besloot de rechtbank niet in mee te gaan. Tegelijkertijd wees de rechter ook de tegeneisen van het bedrijf van Ginn af. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Netflix geen remake, spin-offs of tweede seizoen van Keizersvrouwen zal aankopen. Of daarmee de onderlinge problemen zijn opgelost, is nog even afwachten.

Live-action Pokémon film op komst

Goed nieuws voor de fans van Pokémon. Er wordt gewerkt aan een live-action Pokémon-film door Netflix. Tot op heden is er weinig bekend over de film, al zou het geen opvolger van Detective Pikachu worden. In plaats daarvan wordt het een volledige reboot van de live-action franchise. Eerder werd al duidelijk dat er ook gewerkt wordt aan een live-action serie van Pokémon door Lucifer-showrunner Joe Henderson.

Maddie over Sweet Magnolias seizoen 2: “Een paar scènes zijn hartverscheurend”

De opnames van het tweede seizoen van Sweet Magnolias zij inmiddels afgerond. Een goed moment om het gesprek aan te gaan met JoAnna Garcia Swisher, verantwoordelijk voor de rol van Maddie Townsend in de serie. Showbiz Cheat Sheet sprak Garcia Swisher over het eerste seizoen van Sweet Magnolias en over het aankomende tweede seizoen van de serie.

Lees alles over Sweet Magnolias

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 36

Het zal niemand verbazen dat de Spaanse overvallers gelijk de macht hebben gegrepen. La Casa de Papel is onverminderd populair en het begin van het slotseizoen was voldoende reden om gelijk de eerste plaats te veroveren. Gevolgd door andere overvallers trouwens!

Lees alles over de meest populaire titels

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?