Netflix Daily

Netflix Daily: When They See Us aangeklaagd, advocaat wil nieuw proces Steven Avery

Zowel Netflix als maker Ava DuVernay zijn aangeklaagd voor de serie When They See Us. Daarnaast wil de advocaat van Steven Avery uit Making a Murderer een nieuw proces.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

When They See Us aangeklaagd

When They See Us groeide dit jaar uit tot een groot succes op Netflix. In de serie volgden we de Central Park Five. De dramaserie toonde hoe de vijf jongemannen onterecht beschuldigd werden van verkrachting. Nu is de serie aangeklaagd door John E. Reid & Associates vanwege een opmerking over de Reid-techniek. De vorm van ondervraging werd flink afgekraakt in de serie. “Je hebt ze statements ontfutseld na 42 uur lang ondervragen en onder druk zetten, zonder eten, zonder wc-pauzes, zonder ouders erbij. De Reid-techniek is wereldwijd verworpen”, hoorden we in de serie. Het bedrijf klaagt zowel Netflix als maker Ava DuVernay daar nu voor aan en wil dat de passage verwijderd wordt en dat er een geldbedrag wordt betaald.

Advocaat wil nieuw proces voor Making a Murderer-verdachte Steven Avery

De advocaat van Steven Avery gaat opnieuw proberen om een nieuw proces te regelen voor Steven Avery. Hij zit inmiddels al langere tijd vast, maar daar moet volgens zijn advocaat verandering in komen. Zij hoopt nu dat de zaak opnieuw bekeken kan worden door melding te maken van tien ‘complexe juridische issues’ die opnieuw geëvalueerd moeten worden.

Gerucht: Lucifer speelt rol in Arrowverse cross-over: Crisis on Infinite Earths

De Arrowverse cross-over zou dit jaar wel eens een zeer verrassende verschijning kunnen hebben. De geruchten zijn namelijk sterk dat Lucifer te zien zal zijn. Tom Ellis is deze week gespot tijdens de opnames van Crisis on Infinite Earths! Dat lijkt maar één ding te kunnen betekenen: Een rol voor Lucifer Morningstar in de Arrowverse cross-over van dit jaar.

Lees alles over Arrowverse cross-over

Twijfel over het lot van Stranger Thing’s Hopper: “Hij verdiende dit”

Het einde van Stranger Things seizoen 3 liet veel ruimte over voor het speculeren over het lot van agent Hopper. Is hij dood of is hij door de Russen gevangen genomen? Acteur David Harbour heeft olie op het vuur gegooid met opvallende uitspraken bij Late Night with Seth Meyers: “Ik wist dat Hopper een keer een opoffering moest maken, want uiteindelijk is hij gewoon een zak. En daar moet hij een keer de rekening voor betalen. In dacht dus ook dat Hopper dood was, tot ik het script las over The American. ‘Dat moet ik wel zijn toch’, dacht ik. En daarna heb ik niet veel meer gehoord…”

Lees alles over Hopper

Het nieuwe aanbod van gisteren:

My Country: The New Age (S01E02) Actie 2019
Martin Matte: La vie, la mort…eh lala..! Stand-up 2019

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?