Netflix Daily

Netflix Daily: Scene verwijderd uit 13 Reasons Why, Peaky Blinders-acteur overleden

Hannah Baker 13 Reasons Why seizoen 2

Netflix heeft een controversiële scene uit het eerste seizoen van 13 Reasons Why verwijderd. Daarnaast is een acteur uit Peaky Blinders overleden op 47-jarige leeftijd en krijgt de cast van The Haunting of Bly Manor stedes meer vorm.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Controversiële scene verwijderd uit 13 Reasons Why

Netflix heeft de controversiële zelfmoord-scene van Hannah Baker verwijderd uit 13 Reasons Why. In de scene was te zien hoe Hannah zelfmoord pleegde door zittend in een badkuip haar polsen door te snijden. De scene leverde veel kritiek op en nu hebben Netflix en de maker van de reeks dan toch besloten de scene te verwijderen uit de slotaflevering van het eerste seizoen. “Veel jonge mensen hebben ons laten weten dat 13 Reasons Why hen ertoe heeft aangezet gesprekken te voeren over moeilijke onderwerpen zoals depressie en zelfmoord, en hulp te zoeken”, valt te lezen in een uitgebreide verklaring.

“Tijdens de voorbereiding op het derde seizoen waren we ons zeer bewust van de voortdurende discussie over de serie. Dus op aanraden van medische experts, waaronder Christine Moutier en de Amerikaanse stichting voor zelfmoordpreventie, hebben we samen met bedenker Brian Yorkey en de producenten besloten de scène waarin het personage Hanna (gespeeld door actrice Katherine Langford, red.) zelfmoord pleegt aan het einde van het eerste seizoen te schrappen.” Op Twitter is ook een verklaring van Yorkey te vinden.

Acteur uit Peaky Blinders overleden

Karl Shiels is op zondag op 47-jarige leeftijd overleden. De acteur was in 2013 te zien in een aflevering van Peaky Blinders als Ryan en had in 2005 een rol in Batman Begins. Nu is het trieste nieuws naar buiten gekomen dat Shiels is overleden, zo bevestigde zijn agent Lisa Richards. Hij laat een partner en kinderen na. Over de doodsoorzaak wordt niet geschreven.

Cast The Haunting of Bly Manor krijgt vorm

Olivier Jackson-Cohen heeft een rol in The Haunting of Bly Manor te pakken. We wisten al dat Victoria Pedretti ook in het tweede seizoen te zien zou zijn en nu is ook Jackson-Cohen aangesteld. Hij speelt Peter, een inwoner van Bly Manor die het leven voor iedereen daar erg moeilijk maakt.

Deze films en series verschijnen in tweede helft juli

De eerste maand van juli zit er alweer op en met onder meer een nieuw seizoen van Suits hebben we al flink wat leuke titels op Netflix zien verschijnen. Er komt echter nog meer. Zo kunnen we in het tweede deel van de maand onder meer aan de slag met Secret Obsession, Orange is the New Black en It.

Lees alles over de nieuwe titels

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Titel Genre Jaar IMDb
Chief of Staff (S01E08) Drama 2019 8.5
The 100 (5 seizoenen +S06E09) Sci-Fi 2019 7.8
Snow White and the Huntsman Actie 2012 6.1
Grizzy et les Lemmings (1 seizoen) Kinderen 2017 6.8

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren