Netflix Daily

Netflix Daily: Vervolg horrortrilogie Fear Street aanstaande en verplicht meer Nederlandse producties

Fear Street hield ons afgelopen zomer aardig bezig, want de horrorfilms brachten ons terug naar 1666. Nu komt er een vervolg, zo laat schrijver R.L. Stine weten. De komende jaren kunnen we ook veel Nederlandse producties verwachten op Netflix, want dit is door een wetsvoorstel vast komen te liggen.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Fear Street-trilogie krijgt een vervolg

Afgelopen zomer verscheen er op Netflix iedere week een Fear Street-film. De horrorboeken van R.L. Stine werden verfilmd, waarbij de klok steeds verder werd teruggedraaid. We begonnen in 1994, gingen terug naar 1978 en eindigden in 1666. Het verhaal had een kop en een staart… maar wel een opening voor een vervolg. Dat is logisch, want R.L. Stine heeft nog veel meer boeken geschreven over Fear Street. 159 om precies te zijn! De maker laat nu in een interview met Yahoo! weten dat er nieuwe films in productie zijn. Hoeveel en wanneer we deze mogen verwachten is nog niet bekend. Lees meer over hoe Fear Street verder kan gaan.

Streamers moeten meer Nederlandse producties maken

Het zat al even in de pijplijn en nu is het officieel. Streamingdiensten die een omzet hebben van dertig miljoen euro of meer in Nederland moeten minimaal 4,5 procent van hun jaaromzet investeren in Nederlandse producties. Dit zal dus ook gelden voor Netflix. Eerder werd er in de Tweede Kamer gesproken over zes procent, maar er is nu een wetsvoorstel ingediend voor 4,5 procent. “Streamingdiensten zijn steeds populairder en het aanbod van buitenlandse films, series en documentaires groeit”, zegt Uslu volgens NU.nl. “Dat mag niet ten koste gaan van Nederlandse verhalen. Met dit wetsvoorstel zeggen we: heb je als streamingdienst succes op de Nederlandse markt, dan moet je ook bijdragen aan het Nederlandse aanbod.”

Dé Will Byers fantheorie uit Stranger Things is nu bevestigd

In het uitgebreide vierde seizoen van Stranger Things is ook een grote verhaallijn voor Will Byers uitgestippeld. Veel kijkers bleven echter met de vragen achter. Er worden heel veel hints gegeven door de loop van het seizoen, maar een echt duidelijk antwoord blijft uit. Die is nu wel gegeven door acteur Noah Schnapp.

Lees alles over Will Byers

Alle seizoenen Downton Abbey gaan verdwijnen

De tweede grote serie zal deze zomer sneuvelen op Netflix. Moesten we afgelopen weekend al melding maken van het aanstaande vertrek van Ricky and Morty… nu blijken ook alle seizoenen van Downton Abbey te worden verwijderd van Netflix. Het Britse kostuumdrama heeft een (tijdelijk) nieuw huis.

Lees alles over Downton Abbey

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Better Call Saul (5 seizoenen + 9 afleveringen) Drama 2022 8.7 2022-07-19

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van gisteren

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?