Netflix Daily

Netflix Daily: Schaakster klaagt Netflix aan om The Queen’s Gambit, waanzinnige F1-aflevering verwacht

Nona Gaprindashvili, de persoon waarop The Queen’s Gambit is gebaseerd, klaagt Netflix aan vanwege ‘kleinerende’ en ‘seksistische’ uitspraken. Dat valt te lezen bij Deadline. Daarnaast verwacht Daniel Ricciardo een waanzinnige aflevering na zijn overwinning op Monza. Precies tijdens die aflevering werd McLaren gevolgd door Netflix voor F1: Drive to Survive.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Schaakster klaagt Netflix aan om The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit groeide op Netflix uit tot een ware hit. Toch is voormalig schaakster Nona Gaprindashvili helemaal niet zo blij met de serie. Ze heeft Netflix aangeklaagd wegens ‘kleinerende’ en ‘seksistische’ uitspraken en eist nu vijf miljoen dollar. De serie is gebaseerd op een boek uit 1983 van Walter Tevis. In de serie wordt echter beweerd dat Nona Gaprindashvili nog nooit een competitie tegen mannen zou hebben gespeeld. Dat is volgens haar absoluut niet waar. Sterker nog, in het jaar waarin de aflevering zich afspeelt, heeft ze al tegen minimaal 59 mannelijke schakers gespeeld. De aanklacht luidt dan ook: “De bewering dat Gaprindashvili ‘nooit met mannen te maken heeft gehad’ is overduidelijk vals, maar ook schromelijk seksistisch en kleinerend. Netflix maakte zo een echte vrouwelijke pionier, die in die tijd daadwerkelijk tegen mannen speelde en hen ook versloeg, belachelijk.”

Ricciardo verwacht waanzinnige F1-aflevering

Daniel Ricciardo had in Italië het weekend van zijn leven. De rijder van McLaren eindigde op de eerste plaats en dat was uitgerekend in het weekend dat het team gevolgd werd door Netflix voor F1: Drive to Survive. “Nu we weten dat Netflix er elke race bij is denken we elke keer: dat wordt een waanzinnige aflevering!”, liet Ricciardo weten in de Pardon My Take podcast. “Wat wel heel cool was: Netflix volgt elk weekend een team, en in Monza was dat McLaren. Dat was dus wel de perfecte setting. Ik wil het niet allemaal om mij laten draaien, maar het is mooi dat ze er waren om alle emoties van iedereen vast te leggen en er echt achter de schermen bij te zijn. Het was de eerste dubbelzege voor McLaren in elf of twaalf jaar, dus ze hebben vast veel feelgood-momenten vastgelegd.”

Trailer You seizoen 3 verschenen: Dit wordt Joe’s nieuwe obsessie

Het derde seizoen van You is in aantocht op Netflix. Vanaf 15 oktober kunnen we aan de slag met gloednieuwe afleveringen van de serie waarin de hoofdrollen zijn voor Penn Badgley en Victoria Pedretti. Het seizoen belooft opnieuw bloedstollend te worden, zo blijkt wel uit de trailer die inmiddels is verschenen.

Lees alles over You

Scandi-kraker The Killing komt eindelijk naar Netflix

The Killing is één van de grondleggers van de huidige Scandinavische thrillerseries. De truien van Sarah Lund werden een decennium geleden cult en het verhaal naar de moordenaar van een meisje een absolute speurtocht. Nu komt de hele serie naar Netflix.

Lees alles over The Killing

Het nieuwe aanbod van gisteren:

Western Stars Muziek 2019 7.5 2021-09-19

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van vrijdag

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?