Netflix Daily

Netflix Daily: Sky Rojo naar Nederland, kritiek op geldverdeling Formula 1-documentaire

Om de nieuwe Spaanse serie Sky Rojo flink te promoten, heeft Netflix afgelopen weekend een tankstation op de grens van Amstelveen en Aalsmeer overgenomen. Daarnaast is er kritiek ontstaan op de geldverdeling voor de Netflix-documentaire Formula 1: Drive to Survive.

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Sky Rojo brengt bezoek aan Nederlands tankstation

Om de nieuwe Netflix-serie Sky Rojo extra onder de aandacht te brengen, heeft Netflix Loogman Tanken en Wassen, op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, een volledige metamorfose gegeven. Het tankstation werd tot zondagavond gebruikt om de serie te promoten en dat leverde onderstaande beelden op. De Sky Rojo Chase Lane zorgde voor flink wat drukte bij het tankstation.

Kritiek op verdeling Netflix-geld voor Formula 1: Drive to Survive

Bij de teams uit de Formule 1 is kritiek ontstaan op de geld-verdeling voor de Netflix-documentaire Drive to Survive. Alhoewel de kleine teams veel meer in beeld zijn dan de grote teams, zijn het toch de grote teams die het meeste geld verdienen aan de documentaire. Zo kon Ferrari ongeveer één miljoen euro bijschrijven voor de documentaire, terwijl Alpha Tauri en Haas F1 het moeten doen met een bedrag tussen de 100.000 en 250.000 euro.

“Als je kijkt naar wat Netflix van ons krijgt, dan betaalt Netflix daar maar heel weinig voor. Ik heb voor het eerste seizoen tien uur vrijgemaakt om met ze te praten. Vervolgens kwam ik haast niet in beeld. Dat ik niet in beeld kom is me overigens om het even, maar onze sponsoren kwamen dus ook niet in beeld. Dat heeft me wel geïrriteerd”, vertelde Franz Tost van Alpha Tauri.

Günther Steiner van Haas F1 kan zich vinden in de woorden van zijn collega. “Ik ben het ergens wel eens met de kritiek. Ik vind dat we maar betaald moeten worden op basis van hoeveel we in beeld in zijn. Maar ja, zo werkt de F1 niet, dat weet je van te voren. Als je dat niet doet, is het niet de plaats voor jou.”

Tiger King één jaar later: Hoe is het nu met Joe, Carole en alle hoofdrolspelers?

Exact een jaar geleden werd Tiger King gelanceerd op Netflix. Het was het begin van een ware hype, want door de wereldwijde lockdowns werd de documentaireserie massaal bekeken. Nu een jaar later is er veel veranderd in het leven van de meeste hoofdrolspelers van dit bizarre verhaal. Hoe is het nu met Joe Exotic, Carole Baskin en alle andere hoofdrolspelers?

Lees alles over Tiger King

Élite seizoen 4: Alles wat we al weten

De eerste drie seizoenen van de Spaanse dramathrillerserie Élite zijn ontzettend goed ontvangen op Netflix. Veel fans kunnen dan ook niet wachten op seizoen 4 van de reeks. Want dat die er gaat komen staat al vast. En er is nog veel meer wat we alvast kunnen vertellen.

Lees alles over Élite

Het nieuwe aanbod van het weekend:

Doris Komedie 2018 6.1 2021-03-20
Kin Actie 2018 5.8 2021-03-20
The Yinyang Master Actie 2021 5.7 2021-03-20

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van vrijdag

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?