Netflix Daily

Netflix Daily: Netflix-baas over stakingen en een Too Hot to Handle-game!

Er wordt gestaakt in Hollywood, mede vanwege de praktijken die Netflix erop nahoudt. Maar… de hoogste baas van de streamingdienst snapt de stakers heel goed! Daarnaast kun je je nu ook zelf aan Too Hot to Handle wagen!

Netflix-baas snapt stakende acteurs

Er wordt momenteel door alles en iedereen gestaakt in Hollywood, door acteurs én door schrijvers, en dan vooral vanwege streamingdiensten en het feit dat die maar weinig betalen voor ‘oude’ content. Netflix is dus één van de bad guys, maar Ted Sanderos, de hoogste baas van het bedrijf, zegt de stakers juist hartstikke goed te begrijpen. “Ik ben opgevoed in een vakbondhuishouden. Mijn vader was als elektricien aan een vakbond verbonden en ik herinner me dat hij vaker dan eens aan het staken was. Ik weet dat het zijn tol kan eisen van je familie, zowel financieel als emotioneel.” Dat hij dat zegt is opmerkelijk, omdat het erop lijkt dat de streamingdiensten, waaronder Netflix, niet snel om de tafel zullen gaan met de WGA (de schrijversvakbond) en/of de SAG-AFTRA (de acteursvakbond). Sanderos zou dat juist wél graag willen zien…

Too Hot to Handle nu ook in gamevorm

Op Netflix kun je as we speak genieten van de eerste batch afleveringen van de ‘datingshow’ Too Hot to Handle, waarin de kandidaten juist van elkaar af moeten blijven. Ze mogen elkaar niet ‘betasten’, ze mogen niet zoenen, want dan is het ‘game over‘, of in ieder geval: er blijft geen prijzengeld over. Lees jij dit en denk je: dat wil ik ook weleens proberen, nou, dan hebben we goed nieuws voor je. Netflix heeft namelijk de Too Hot to Handle-game gereleaset, waardoor ook jij nu kunt testen of je de verleiding kunt weerstaan.

Netflix-kassa rinkelt flink

Veel Netflix-abonnees stonden op hun achterste benen toen de streamingdienst aankondigde het fenomeen ‘wachtwoord delen‘ uit te willen bannen. ‘Ik zeg meteen mijn abonnement op’, klonk het alom. Nu blijkt echter dat de actie van Netflix er vooral voor gezorgd heeft dat er meer nieuwe abonnees zijn binnengekomen. Zo is het aantal abonnees met maar liefst 5,89 miljoen verhoogd in het tweede kwartaal. Omdat er zoveel wachtwoorden werd gedeeld, had Netflix het best zwaar. De impopulaire maatregel werd genomen en het lijkt er nu op dat de streamingdienst daar garen bij spint. De streamingdienst maakt tenslotte bekend dat er veel meer nieuwe abonnees zijn bijgekomen dan eerder geprojecteerd. Werd er rekening gehouden met een groei van 1,769 miljoen abonnees, in het tweede kwartaal, zijn dat er maar liefst 5,89 miljoen geworden. En dat komt, volgens de experts dan in ieder geval, vooral wegens de strijd tegen het delen van wachtwoorden.

Lees alles over het Netflix-record

Hoe het einde van Dead to Me bedoeld is

Dead to Me is dood en begraven: het derde en laatste seizoen van de serie kwam vorig jaar uit en er komen dus definitief geen nieuwe afleveringen meer aan. En dat terwijl we wél opgescheept zitten met de nodige vraagstukken en cliffhangers. En dat is precies zo bedoeld, aldus showrunner Liz Feldman: “Het constante knagende gevoel dat de wereld elk moment van ons weggerukt kan worden, was hoe ik het schrijven over verdriet benaderde… je krijgt niet alle antwoorden en je weet nooit precies wanneer je ze wel krijgt.” Toch kan er flink gespeculeerd worden over de ‘losse eindjes’ en als jij daaraan mee wilt doen, moet je op de onderstaande link klikken.

Lees alles over Dead to Me

Het nieuwe aanbod van dit weekend:

King the Land (1 seizoen) Romance 2023 2023-07-23
See You in My 19th Life (1 seizoen) Romance 2023 2023-07-23
Too Hot To Handle (5 seizoenen) Reality 2023 2023-07-21
They Cloned Tyrone Sci-Fi 2023 6.2 2023-07-21

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van vrijdag

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?