Netflix Daily

Netflix Daily: Kannibalisme na vliegtuigramp en moord op Italiaanse cameraman

Netflix komt binnenkort met een spannende docuserie over de moord op de Italiaanse cameraman Mario Biondo én met een film over een bizar en choquerend waargebeurd verhaal. Iets met een vliegtuigcrash en kannibalisme!

Spaanse docuserie over moord op Italiaan: Las últimas horas de Mario Biondo

Een Spaanse documentaireserie over een moord op een Italiaan, dat klinkt misschien wat gek. Dat is het echter helemaal niet, want de Italiaanse cameraman (én echtgenoot van tv-presentatrice Raquel Sánchez-Silva) Mario Biondo werd op 30 mei 2013  dood aangetroffen in de woonkamer van zijn appartement in de Spaanse hoofdstad Madrid. Meteen gingen de autoriteiten keihard aan de slag in een poging om de toedracht te achterhalen, maar dit onderzoek riep meer vragen op dan dat er daadwerkelijk antwoorden werden gegeven. De zaak-Biondo werd al snel een rasechte mediahype, één van de grootste in de recente geschiedenis van Spanje. En hoe dat allemaal precies verliep kun je binnenkort checken in de docuserie Las últimas horas de Mario Biondo!

Kannibalisme na vliegramp in de bergen

Misschien nog wel wat heftiger: Society of the Snow. Dat is de titel van een aankomende thrillerfilm op Netflix, die het waargebeurde verhaal vertelt van een rugbyteam dat onderweg naar Chili met hun vliegtuig neerstortte op een gletsjer in het Andesgebergte, in de jaren 70. 27 van de 45 passagiers overleefden de crash, maar hun problemen waren nog lang niet voorbij. Ze moesten namelijk zien te overleven in een van ’s werelds meest onherbergzame omgevingen. Vanwege die moeilijke omstandigheden waren ze gedwongen ‘buitengewone maatregelen te nemen’ om te overleven. Dat is in ieder geval wat Netflix meldt en het is een understatement, want de overlevenden… aten elkaar op. Er was dus kannibalisme!

Vaarwel, Netflix-abonnement?

Eerst ging Netflix de strijd aan met ‘wachtwoord delen‘, daarna kondigde de streamingdienst aan (goedkopere) abonnementen op te zetten met advertenties en nu lijkt het bedrijf met een nieuwe zet te komen, die een lidmaatschap alwéér duurder maakt. Dit behoeft natuurlijk enige uitleg. En het is in eerste instantie niet zo duister als we hierboven schetsen. Vooralsnog gaat het namelijk om een experiment in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Dat zijn echter dusdanig grote markten dat het bijna een zekerheidje is dat ons land er daarna aan moet geloven… Maar wat is er nou precies aan de hand? Nou: eerder maakte Netflix al bekend dat het basisabonnement zonder advertenties zou verdwijnen in Canada en nu volgen de Verenigde Staten (ter waarde van 9,99 dollar) en het Verenigd Koninkrijk (ter waarde van 6,99 pond) dus. En dat betekent dat er in Canada, de VS en de UK alleen nog gekozen worden uit het standaardabonnement met reclames, het reguliere standaardabonnement en het premium abonnement, de laatste twee vormen allebei zonder reclames. Mogelijk zijn wij binnenkort aan de beurt!

Lees alles over de Netflix-maatregel

Eerste foto’s Ferry: de Serie

Groot nieuws voor fans van Undercover. Ferry Bouman keert binnenkort namelijk terug op Netflix. We hebben er even op moeten wachten, maar de streamingdienst heeft zojuist bekendgemaakt dat het eerste seizoen van Ferry: de Serie vanaf 3 november te bekijken is op Netflix. Ook is er meer informatie vrijgegeven over het verhaal, de cast en zijn de eerste foto’s verschenen. Ferry Bouman is terug voor een eerste seizoen van zijn eigen serie. Na het grote succes van Undercover en Ferry: de Film, komen we nu meer te weten over zijn verleden en staat zijn liefje Danielle weer aan zijn zijde. De serie neemt ons mee naar het begin van zijn carrière als drugsdealer. Hij probeert voet aan de grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Dat doet hij samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis. Lukt het hen om drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub uit te schakelen om aan de top te komen?

Lees alles over Ferry: de Serie

Het nieuwe aanbod van maandag:

Unknown: Cosmic Time Machine Docu 2023 2023-07-24
Dauwdruppeldagboeken (1 seizoen) Kinderen 2023 2023-07-24

Het volledige aanbod op Netflix
De Netflix Daily van maandag

Met de Netflix Daily ben je in één keer op de hoogte van alles dat er de afgelopen dag heeft afgespeeld op en rondom Netflix. Het nieuwe aanbod, het laatste nieuws, kersverse trailers en wat verder ter tafel komt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?