Laatste nieuws over Netflix

Netflix domineert Golden Globes met The Crown The Queen’s Gambit

De Golden Globes is dit jaar een feestje geworden voor Netflix. De afgelopen jaren werden titels van de streamingdienst al massaal genomineerd, maar werden er vervolgens weinig gouden beeldjes veroverd. Dat is ditmaal wel anders.

The Crown en The Queen’s Gambit

Twee series zorgden voor vuurwerk namens Netflix. The Crown werd namelijk gekozen tot de beste dramaserie, waar er nog eens drie extra prijzen werden gepakt voor beste acteur, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol. The Queen’s Gambit is misschien wel dé serie van 2020 en het was dan ook geen verrassing dat deze werd verkozen tot de beste limited serie, net zoals hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy een Golden Globe mocht ophalen.

Chadwick Boseman

Op het filmfront leek op voorhand één prijs wel zeker te zijn en dit kwam uit. Chadwick Boseman overleed afgelopen jaar aan de gevolgen van darmkanker. In de laatste maanden van zijn leven werkte hij aan de film Ma Rainey’s Black Bottom. Postuum ontving hij hiervoor de Golden Globe voor beste acteur in een dramafilm. Zijn vrouw nam de prijs met een emotionele speech in ontvangst. The Trial of the Chicago 7 werd hiernaast gekozen tot het beste filmscenario.

Netflix winnaars op een rij

Beste dramaserie: The Crown
Beste limited serie: The Queen’s Gambit
Beste acteur in dramaserie: Josh O’Connor (The Crown)
Beste actrice in dramaserie: Emma Corrin (The Crown)
Beste actrice in limited serie: Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit)
Beste vrouwelijke bijrol: Gillian Anderson (The Crown)
Beste filmscenario: Aaron Sorkin – The Trial of the Chicago 7
Beste acteur in dramafilm: Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?