Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt razendsnel tweede seizoen van Elite

Netflix heeft Elite seizoen 2 besteld. Dat nieuws komt binnen een paar weken nadat het eerste seizoen in première is gegaan bij de streamingdienst. De Spaanse Netflix Original werd uiterst positief ontvangen en daarom lag dit nieuws al in de lijn der verwachtingen.

Spaanse series in opkomst

Spaanse series zijn steeds meer in opkomst en dat is voor een groot deel te danken aan het succes van La Casa de Papel dit jaar. Ook voor ‘Papel’ scoorden er echter al diverse Spaanse series, zoals Velvet en Grand Hotel en dat komt mede door het feit dat Netflix deze series een podium geeft.

Elite seizoen 2 op Netflix

Elite seizoen 2 is nu besteld door Netflix. De serie werd neergezet als de Spaanse variant van Gossip Girl, omdat ook in Elite te zien is hoe tieners van rijke ouders in hun leven leiden. Elite draait om drie schoolgangers die overgeplaatst worden naar de meest exclusieve school van Spanje. Hier horen zij eigenlijk niet thuis, maar omdat hun eigen school verwoest is moeten ze ergens anders heen, om toch naar school te kunnen blijven gaan. Het is de start van een heftige periode voor het drietal. De kinderen die wel thuishoren op de school Las Encinas staan namelijk niet open voor de ‘gewone’ kinderen.

Het tweede seizoen van Elite zal bestaan uit acht nieuwe afleveringen. De komende maanden zal hier aan gewerkt worden door de makers van de serie. In 2019 zal Elite seizoen 2 vervolgens uigebracht worden door Netflix.

Wereldwijd populair

Dat Elite niet alleen in Spanje populair is laten de acteurs van de serie zien in een filmpje, waarin ze aankondigen dat er een tweede seizoen komt. Ze vertellen dat er in de twaalf dagen na de lancering van seizoen 1 ontzettend veel berichten zijn binnengekomen op social media over het heftige einde van het eerste seizoen en dat de fans van over de hele wereld een tweede seizoen ‘nodig’ hebben. Daar wordt nu gehoor aan gegeven door Netflix.

Bekijk hieronder de aankondiging van Elite seizoen 2:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?