Laatste nieuws over Netflix

Netflix en Formule 1 werken samen aan documentaire (update)

Netflix en de Formule 1 hebben aangekondigd met een documentaire te komen. In Australië is dit weekend het nieuwe Formule 1-seizoen van start gegaan en voorafgaand aan de kwalificaties maakten de Formule 1 en Netflix het nieuws bekend. In de documentaire zal Max Verstappen uiteraard ook te zien zijn. Update 24 mei: inmiddels is bekend wanneer Verstappen wordt gevolgd door Netflix.

Samenwerking

Eind vorig jaar waren er al geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Netflix en de Formule 1. De wildste geruchten gingen zelfs over het uitzenden van races bij de streamingdienst, maar uiteindelijk bleek de raceklasse aan een eigen over-the-top streamingservice te werken.

Dat er echter iets speelde tussen Netflix en F1 bleek dit weekend in Melbourne, waar de eerste Grand Prix van het seizoen 2018 wordt gereden. Bij de start van het nieuwe kampioenschap werd de samenwerking wereldkundig gemaakt.

Formule 1-documentaire op Netflix

De Formule 1-documentaire wordt een Netflix Original en zal dus alleen via de streaminggigant te zien zijn. Wanneer de Formule 1-documentaire precies verschijnt is nog niet bekend, maar er wordt vooralsnog ingezet op begin 2019. De camera’s zullen van het begin tot het einde van het nieuwe Formule 1-seizoen aanwezig zijn op de circuits en zullen de kijker een exclusieve blik geven op de racecoureurs, teambazen en eigenaren. Uiteraard zal ook Max Verstappen te zien zijn in de documentaire.

Sinds Max Verstappen actief is in de Formule 1 is de sport weer ongekend populair geworden in Nederland. De coureur rijdt inmiddels voor Aston Martin Red Bull Racing en wist al meerdere Grand Prix-zeges op zijn naam te schrijven. De Nederlander hoopt in 2018 een gooi te doen naar de wereldtitel, maar weet dat hij flinke concurrentie zal krijgen van Mercedes, waar Lewis Hamilton jaagt op zijn vijfde wereldtitel, terwijl Sebastian Vettel bij Ferrari voor het hoogst haalbare gaat.

De documentaire zal uit tien afleveringen bestaan en gaan dus allemaal over de gebeurtenissen in het seizoen 2018. James Gay Rees, bekend van de film Senna, en Paul Martin zijn aangewezen als de executive producers. Sean Bratches reageerde namens de F1 enthousiast op de deal met Netflix. “Met deze overeenkomst met Netflix willen we het fascinerende verhaal over de Formule 1 vertellen en laten zien wat er zich achter de schermen afspeelt tijdens het seizoen. Dit is een kant van de sport die nog moet worden getoond aan de fans over de hele wereld. We zullen de fans verrassen en bovendien zal de documentaire als een katalysator dienen om nieuwe fans enthousiast te maken over de Formule 1.”

Update 24 mei: De Grand Prix van Monaco staat inmiddels voor de deur en die race behoort tot de meest speciale races van de F1-kalender. Dit komt omdat het een stratencircuit is in het peperdure Monaco. Hier komt alles samen waar de Formule 1 voor staat. De Telegraaf meldt dat de camera’s van Netflix tijdens deze race speciaal gericht zijn op Red Bull en Max Verstappen in het bijzonder. Voor Verstappen is Monaco overigens een soort thuisrace, want de Nederlander woont inmiddels in het prinsendom. Bovendien is het Energy Station van Red Bull in Monaco een begrip. Daar komen de mensen naar toe om feest te vieren tijdens het weekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?