Laatste nieuws over Netflix

Netflix en Mac ruilen Silverlight in voor HTML5

Voor de gemiddelde Netflix-kijker is dit nieuws mogelijk niet zo interessant. Voor de technici, met een Mac, onder ons mogelijk wel. Films of series die via Netflix gestreamed worden zullen op Apple computers met OS X 10.10 Yosemite niet meer afgespeeld worden via Silverlight, maar via HTML5.

Het gaat in dit geval om de standaard browser van de Mac’s van Apple, Safari. De overstap van Silverlight naar HTML5 maakte Netflix vorig jaar al op IE11 voor Windows 8-computers. OS X 10.10 Yosemite werd maandag 2 juni gelanceerd door Apple in San Francisco. Daarbij werd duidelijk dat HTML5 standaard zit ingebakken het vernieuwde besturingssysteem van Apple computers. Hierdoor zijn er geen externe plug-ins meer nodig. Dat is een voordeel, omdat plug-ins onveilig kunnen zijn.

Ruim een jaar geleden maakte Netflix al bekend dat het afscheid wil nemen van Silverlight. Dit lijkt dus stap voor stap te gebeuren, aangezien IE11 Safari voor ging. Het zal overigens nog wel een tijdje duren voordat de Apple-gebruikers geen Silverlight meer nodig hebben. HTML5 is als gezegd alleen ingebouwd in OS X 10.10 Yosemite en die versie zal pas in het najaar beschikbaar zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?