Laatste nieuws over Netflix

Netflix en Sony sluiten exclusieve deal voor films zoals Spider-Man

Raar maar waar. Het kan zomaar gaan gebeuren dat Marvel-films in de aankomende jaren eerst op Netflix te zien zullen zijn vóór deze naar het Marvel-huis van Disney+ gaan. Dit komt door een exclusieve deal die is getekend tussen Netflix en Sony.

Nieuwe films eerst naar Netflix

Sony heeft hun eigen filmhuis met Sony Pictures Entertainment (SPE). Netflix mag nu als eerste streamingdienst besluiten of ze een film aankopen op te streamen of niet. Deze deal gaat in vanaf 2022 en films waar in ieder geval naar gekeken zal worden zijn Morbius, Uncharted, Where the Crawdads Sing en Bullet Trains. Deze films zullen eerst in de bioscoop te zien zullen zijn en daarna is Netflix de eerste streamingdienst die de film mag aankopen.

Spider-Man en Venom

Wat vooral opvallend is, is dat dit dus ook zal gaan om enkele Marvel-films. Spider-Man en Venom zijn twee Marvel-producties die in handen zijn van Sony. Zo zullen deze mogelijk dus erg lang absent zijn in de Marvel-bibliotheek van Disney+. Netflix heeft namelijk een exclusieve window van achttien maanden. Naast nieuwe films zijn er ook gelijk eerder verschenen films in de deal opgenomen, welke minimaal vier jaar zal gaan draaien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?