Laatste nieuws over Netflix

Netflix-film 22 July over aanslagen op Utøya verschijnt in oktober

Netflix heeft bekendgemaakt wanneer 22 July in première gaat. Deze Netflix Original Film gaat over de aanslagen in Noorwegen op 22 juli 2011. De rechts-extremist Anders Breivik bracht 77 mensen om het leven bij deze aanslagen. 22 July gaat over de nasleep van deze zwarte dag in de geschiedenis van Noorwegen.

Paul Greengrass

De Netflix Original Film 22 July is geregisseerd door Paul Greengrass. De voor een Oscar genomineerde filmmaker schreef tevens het verhaal van de film en werd hierin bijgestaan door Åsne Seierstad. Zij schreef het boek One of Us na de aanslagen op 22 juli.

Greengrass maakte naam als regisseur met films als United 93, Jason Bourne en Captain Phillips. United 93 is een voorbeeld van een film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. United 93 was de vlucht tijdens de aanslagen van 9/11 in Amerika die het doel niet wist te raken. Greengrass werd geprezen voor deze film.

22 July op Netflix

22 July is op Netflix te zien vanaf 10 oktober. In deze film gaan we terug naar Oslo, waar Breivik de eerste aanslag pleegde in de regeringswijk, vlak voor de ingang van het kantoor van premier Jens Stoltenberg. Daarna vertrok Breivik naar het eiland Utøya, waar op dat moment de jeugdafdeling van de sociaal democratische Noorse Arbeiderspartij was voor een kamp. Breivik deed zich voor als één van de agenten om op het eiland Utøya te komen. Daar opende hij het vuur en bracht hij tientallen mensen om het leven.

In 22 July zullen we zien wat de nasleep van deze aanslagen op de bevolking van Noorwegen heeft en in het bijzonder de overlevenden op het eiland Utøya. Regisseur Greengrass zorgt met 22 July voor een fysieke en emotionele reis van een overlevende tiener om te laten zien hoe het land herstel en verzoening zocht. De officiële trailer is hieronder te bekijken. De volledige film verschijnt 10 oktober op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?