Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat boeken The Chronicles of Narnia opnieuw verfilmen

Netflix heeft toestemming gekregen om The Chronicles of Narnia-boeken opnieuw te verfilmen. De streamingdienst heeft de rechten van de geliefde boeken van schrijver C.S. Lewis aangeschaft en zal hier nieuwe films en series over maken.

Zeven boeken

C.S. Lewis schreef in totaal liefst zeven boeken over The Chronicles of Narnia. In Nederland staan de boeken overigens ook bekend als De Kronieken van Narnia en bestaan al sinds 1949. Lewis bracht de boeken tussen 1949 en 1956 uit en zijn altijd erg populair geweest onder de jonge lezers.

De boeken zijn ook al vaker verfilmd. Zo maakte Disney al twee films over de verhalen van Narnia en ook 20th Century Fox bracht een deel uit.

Netflix en The Chronicles of Narnia

Netflix mag nu aan de slag met The Chronicles of Narnia. Op social media laat het bedrijf weten dat het de rechten heeft bemachtigd voor alle boeken die door Lewis over The Chronicles of Narnia zijn geschreven. Netflix geeft aan dat er gebaseerd op deze boeken nieuwe series en films gemaakt zullen worden. De series en films zullen gaan over de bestaande verhalen uit de Narniawereld. Welke paden Netflix precies gaat bewandelen is alleen nog niet bekend. De streamingdienst heeft wat dat betreft meerdere opties. De hele boekenreeks zou verfilmd kunnen worden, maar er kan ook gekozen worden om series rondom bepaalde personages uit The Chronicles of Narnia te maken.

Het betreft een meerjaren deal tussen Netflix en de organisatie achter de inmiddels overleden auteur van The Chronicles of Narnia. De komende jaren mogen de verfilmde verhalen dus verwacht worden bij Netflix. De stiefzoon van Lewis reageerde enthousiast op de overeenkomst met Netflix. “Het is geweldig om te merken dat er overal ter wereld wordt uitgekeken om meer van Narnia te zien. Door de ontwikkeling van de technologie zijn we nu in staat om de avonturen van Narnia tot leven te wekken en te tonen aan de hele wereld. Netflix is daarom het beste medium om dit doel te bereiken. Ik kijk er naar uit om met hen aan dit doel te werken”, aldus Douglas Gresham.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?