Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat gevecht aan met Clarkson via Top Gear

Top Gear Netflix BBC Amazon
Top Gear lijkt het middelpunt van de concurrentiestrijd tussen Netflix en Amazon te worden. Bij Amazon is later dit jaar een nieuw autoprogramma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May te zien. Netflix heeft hier inmiddels een antwoord op: zij gaan de nieuwe seizoenen van BBC’s Top Gear wereldwijd aanbieden. Dat meldt BuzzFeed.

In Nederland is de streamingdienst van Amazon niet actief en daardoor minder bekend. In Amerika is het echter een grote concurrent van Netflix en in die concurrentiestrijd deelde Amazon vorig jaar een gevoelige tik uit. Waar Clarkson, Hammond en May nadrukkelijk gelinkt werden aan een autoprogramma voor Netflix ging Amazon er met het populaire trio vandoor. Deze week wilde Reed Hastings niet bevestigen dat ze inderdaad geprobeerd hebben het trio vast te leggen. “Ze hebben zich bij meerdere partijen aangeboden. Het is een natuurlijk proces en uiteindelijk heeft Amazon de hoogste prijs betaald”, aldus de Netflix-baas in Parijs.

Netflix strijdt met Amazon

Of Netflix het voormalig Top Gear-trio nu wilde aantrekken of niet, feit blijft dat Amazon een machtig wapen in huis heeft gehaald. In het najaar wordt het resultaat van het nieuwe autoprogramma op Amazon verwacht. Inmiddels is Top Gear compleet vernieuwd, met een compleet nieuw presentatieteam. Christ Evans, Matt LeBlanc, Rory Reid, Chris Harris, Sabine Schmitz en Eddie Jordan zullen aan de slag gaan met het vernieuwde programma.

Vanaf eind mei zal het nieuwe seizoen van Top Gear te zien bij BBC 2 en in de herfst zal Netflix dit seizoen beschikbaar stellen. Daarmee plaatst Netflix Top Gear lijnrecht tegenover het Amazon-programma van Clarkson en zijn kornuiten. Of Top Gear seizoen 23 dan ook gelijk in Nederland beschikbaar is op Netflix is nog afwachten. Ted Sarandos, chief content officier van Netflix, liet weten dat er per regio verschillende licenties gelden. In Nederland heeft bijvoorbeeld Veronica de rechten om Top Gear uit te mogen zenden. Daarentegen zijn de laatste vijf seizoenen van Top Gear wel te zien bij Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?