Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat hoge ogen gooien met oorlogsfilm Sand Castle

Netflix komt met Sand Castle met een gloednieuwe oorlogsfilm en de verwachting is dat de streamingdienst hiermee hoge ogen zal gooien. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen van Chris Roessner tijdens de Tweede Golfoorlog in Irak. Sand Castle is vanaf 21 april op Netflix te zien.

Oorlogsfilms

Tot voort kort waren er niet veel oorlogsfilms beschikbaar op Netflix. Inmiddels komt hier verandering in. Onlangs verscheen Five Came Back, gevolgd door andere documentaires over de oorlog. Vrijdag verschijnt dus Sand Castle en volgende maand War Machine.

Daarmee wordt het aanbod van Netflix rijker aan oorlogsfilm, een genre dat veel interesse geniet van een grote groep film- en serieliefhebbers. Ook Netflix is zich hier van bewust en investeerde fors in oorlogstitels. The Siege of Jadotville verscheen vorig jaar al en kon beschouwd worden als het eerste echte succes van een Netflix Original Film. Voor Sand Castle zijn de verwachtingen misschien nog wel hoger gespannen.

Sand Castle op Netflix

Sand Castle is vanaf 21 april op Netflix te zien en speelt zich af in 2003, toen de Irakoorlog net begonnen was. Ook Chris Roessner was destijds als militair aanwezig in Irak om zijn land, Amerika, te dienen. Die periode lieten behoorlijke sporen achter bij Roessner. Inmiddels is hij acteur en schrijft en produceert hij films. Zijn verhaal over de oorlog in Irak werd opgepikt door onder andere Netflix. De streamingdienst verwierf de wereldwijde streamingrechten voor Sand Castle en daarin is niet alleen het gevecht in de oorlog te zien, maar ook de morele kwesties die om de hoek komen kijken.

In Sand Castle heeft Nicholas Hoult de hoofdrol. Hij speelt Matt Ocre, een soldaat die naar Irak wordt gestuurd. In Irak komt hij er al snel achter dat hij zich iets anders bij de missie had voorgesteld. Matt twijfelt of de rol van Amerika in Irak daadwerkelijk bijdraagt aan het verbeteren van de situatie daar. Het liefst keert Matt terug naar huis, maar dat is geen optie. Hij zal zijn tijd in Irak uit moeten zitten. Dit wordt voor hem steeds moeilijker, want als hij op een missie gestuurd wordt met mede-soldaten om een watersysteem te repareren in een vijandig dorp escaleert het.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?