Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat knallend het jaar uit met Cobra Kai 4

Op zijn ‘fanevent’ Tudum heeft Netflix bekendgemaakt dat het vierde seizoen van Cobra Kai op 31 december aanstaande in première gaat. De streamingdienst gaat dus knallend het jaar uit, niet met vuurwerk maar met karatemoves.

Daniel en Johnny slaan handen ineen

In een spiksplinternieuwe Cobra Kai-video van een minuutje kunnen we niet alleen zien dat seizoen 4 op oudejaarsdag uitkomt, ook komen de nodige beelden voorbij. Het wordt eens te meer duidelijk dat de dojo’s van Daniel LaRusso en Johnny Lawrence (Miyagi Do en Eagle Fang) in de nieuwe afleveringen de handen ineenslaan om de strijd aan te gaan met Cobra Kai, de ‘karategang’ van bad guy John Kreese.

Het plot van het vierde seizoen is al bekend, gedeeltelijk weliswaar. Het All Valley-toernooi staat weer voor de deur en Kreese roept de hulp in van zijn oude Vietnam-strijdmakker en miljonair Terry Silver, om voor een staaltje sabotage te zorgen… Vermoedelijk laten de nieuwe afleveringen van Cobra Kai de aanloop naar dit karatetoernooi zien, en de vervelende streken die Kreese probeert uit te halen. Zoals bekend traint Johnny’s zoon Robbie nu bij de Cobra Kai-dojo van Kreese, dus de confrontatie tussen Lawrence junior en senior wordt zo goed als zeker een van de hoofdpunten van de nieuwe afleveringen.

Seizoen 5 al aangekondigd

Overigens weten we óók al dat Cobra Kai ook een vijfde seizoen krijgt. Een hele grote verrassing is dat niet, maar de aankondiging kwam betrekkelijk vroeg, in augustus, wat laat zien dat Netflix vertrouwen heeft in de serie.

Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg, showrunners van Cobra Kai, verklapten een tijdje geleden al dat het einde van Cobra Kai nog niet nabij is… “Seizoen 4 is zeker niet de zwanenzang van de show. Sterker nog, het einde is nog niet eens dichtbij. Jon, Hayden en ik hebben genoeg ideeën voor meerdere seizoenen; er moeten nog zó veel verhalen verteld worden voordat we bereid zijn om afscheid te nemen van Cobra Kai.”

Seizoen 4 van Cobra Kai gaat dus op 31 december in première op Netflix. Op seizoen 5 zul je daarna vermoedelijk een jaartje moeten wachten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?