Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat los over The Witcher, seizoen 3 bevestigd

Seizoen 2 van The Witcher staat nog niet eens op Netflix, maar we weten nu al dat de fantasyserie ook een derde seizoen krijgt! De streamingdienst ging gisteren op zijn ‘fanfestival’ Tudum behoorlijk los over zijn belangrijke franchise.

Onthullinkje hier, onthullinkje daar

Netflix voorzag ons niet alleen van een nieuwe trailer van seizoen 2, maar kwam ook met ‘clips’ van eerst Geralt of Rivia en later Geralt en prinses Ciri. Vervolgens kwam de streamingdienst dus ook nog met een hele sloot nieuwe informatie.

Dat het tweede seizoen van The Witcher op 17 december aanstaande uitkomt wisten we al, maar op Tudum bevestigde Netflix officieel dat de serie ook een seizoen 3 krijgt. Eerder sprak showrunner Lauren S. Hissrich, die onlangs nog een miljoenendeal sloot met de streamingdienst, daar nog haar twijfels over uit…

Twijfels

“Nee, er is geen formele verlenging geweest”, zei de seriemaakster. “In feite ligt mijn focus nu op seizoen 2. Ik bedoel, we hebben nu een releasedatum. We gaan lanceren op 17 december. Er is nog veel werk te doen in de postproductie, dus ik ben heen en weer aan het reizen tussen Los Angeles en Londen om dat af te ronden. En dat is gewoon, eerlijk gezegd, waar al onze focus nu op ligt, want we hebben een geweldig seizoen 2 nodig als we willen hopen op een seizoen 3.”

The Witcher-universum

Nu heeft Netflix de trekker dus toch al overgehaald. En dat niet alleen, want de franchise wordt uitgebouwd. Onlangs verscheen Nightmare of the Wolf over Geralts leermeester Vesemir en ‘binnenkort’ (we weten nog niet precies wanneer) is het tijd voor Blood Origin, een prequel. Daarnaast weten we nu dat er óók gewerkt wordt aan een nieuwe animatiefilm én een grappige kinder-/familieserie.

De meeste Witcher-fans zullen echter ‘gewoon’ uitkijken naar de release van seizoen 2, dat op 17 december in première gaat. Hieronder kun je de nieuwe beelden van de fantasyserie checken, naast een ‘behind the scenes’ van Blood Origin.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?