Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat ook serie in Spanje maken

Spaanse Netflix Original
Netflix heeft opdracht gegeven om een serie op te nemen in Spanje. Regisseur Carlos Sedes en producers Ramon Campos en Teresa Fernandez Valdes (bekend van Gran Hotel) zullen wederom samen gaan werken om deze serie voor Netflix te realiseren. Een titel moet nog bedacht worden voor de nieuwe serie.

De titel volgt dus later, maar er is al wel enige informatie over de Spaanse Netflix serie bekend. Er zal Spaans gesproken worden en het eerste seizoen zal zestien afleveringen tellen. Het verhaal speelt zich af in het centrum van Madrid, rond het jaar 1920. De serie focust zich op vier dames, met ieder een andere achtergrond. Zij werken in de Spaanse hoofdstad als telefoniste. In die tijd hield dat overigens wel iets anders in dan tegenwoordig. De dames zaten achter een schakelbord en wanneer er door iemand werd ingebeld, verbond de telefoniste de persoon door aan de juiste persoon.

De opnames zullen ook daadwerkelijk in Madrid plaatsvinden en zullen dit jaar nog van start gaan. Het resultaat daarvan moet vervolgens in 2017 op Netflix gelanceerd worden. Afleveringen zullen ‘gewoon’ vijftig minuten duren. In Spanje duren afleveringen van series doorgaans langer. De makers van de Spaanse serie kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. “Het is ontzettend opwindend om Netflix in Spanje te hebben. Wij zijn grote fans van de Netflix Original series en het is een eer voor ons om hier nu onderdeel van uit te maken”, vertelde Ramon Campos vol trots tegenover Variety. “Het is een genot om te werken met het zeer getalenteerde team van Netflix. Ze zorgen wereldwijd voor een revolutie in de televisiewereld.”

Geen Nederlandse serie van Netflix

Spanje is niet het eerste land waar Netflix een serie opneemt. Noorwegen (Lilyhammer) ging Spanje bijvoorbeeld al voor en ook Frankrijk (Marseille), Engeland (The Crown) en Duitsland (DARK) zijn al verzekerd van een Netflix Original. De vraag die bij dergelijk nieuws steevast gesteld wordt in Nederland is of ‘wij’ ook een serie die in Nederland opgenomen wordt mogen verwachten.

Volgens Joris Evers, de Nederlandse topman bij Netflix, hoeven we voorlopig geen Nederlandse Netflix Original te verwachten. “In Nederland proberen we niet te concurreren met aanbieders op lokaal programmaniveau. Er is hier al heel veel aanbod van goede content en wij kunnen nooit een betere Nederlandse serie maken dan de omroepen”, zo vertelde hij enkele weken geleden in Quote. Wel zullen er in de zomer van 2016 opnames van een Netflix Original in Nederland plaatsvinden. De serie Sense8 komt naar Amsterdam om hier te filmen voor het tweede seizoen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?