Laatste nieuws over Netflix

Spaanse ‘nazi-jacht’ met spannende serie Jaguar

Veel nazi’s gingen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ten onder met het Derde Rijk, maar er waren ook een hele hoop Adolf Hitler-adepten die het hazenpad namen. De Spaanse Netflix-serie Jaguar gaat over de jacht die er op deze ‘schurken’ werd gemaakt.

Op jacht naar nazi’s

Op 22 september aanstaande gaat Jaguar in première op Netflix. De naam van de Original is gebaseerd op de jacht op de nazi-vluchters na de Tweede Wereldoorlog. In Jaguar heeft een groepje Holocaust-overlevenden namelijk maar één missie: de nazi’s die zich in hun vaderland Spanje schuilhouden dienen opgespoord en berecht te worden, de jagers, eerder nog prooien, zijn uit op wraak.

Daarbij zijn de Holocaust-overlevenden niet per se bloeddorstig, het is niet hun bedoeling om de nazi’s uit te roeien. De hunters vinden namelijk dat de nazi’s voor het gerecht zouden moeten verschijnen, om Vrouwe Justitia haar werk te laten doen. Joden afkomstig uit het concentratiekamp Mauthausen slaan de handen ineen om de nazi’s te schaduwen, te besluipen en op te pakken, zodat ze voor het gerecht gesleept kunnen worden.

Cable Girls-actrice

Blanca Suárez speelt de hoofdrol in Jaguar, zij kruipt in de huid van Isabel. Die heeft het eigenlijk maar op één nazikopstuk gemunt: Skorzeny. Dit monster heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk duizenden Joden vermoord… Suárez was eerder te zien in de populaire serie Las Chicas del Cable (Cable Girls). De cast van Jaguar bestaat verder uit onder meer Óscar Casas, Iván Marcos en Francesc Garrido.

Het is overigens niet voor het eerst dat Netflix met een productie over dit onderwerp komt. In 2018 ging The Mauthausen Photographer namelijk in première op de streamingdienst. Die film vertelt het waargebeurde verhaal van Fransisco Boix, een fotograaf en Spaanse vechter, die opgesloten wordt in het desbetreffende concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mogelijk zijn er wel meer overeenkomsten met Jaguar, maar dat moeten we nog uitvinden…

‘Mijn meest persoonlijke project in jaren’

Seriemaker Ramón Campos stelt in de Spaanse media dat we wel wat mogen verwachten van Jaguar: “Het is mijn meest persoonlijke project in jaren en ik kan me geen betere ‘reisgezel’ voorstellen dan Netflix, waarmee ik eerder al succesvol samenwerkte om Las Chicas del Cable aan de man te brengen.”

Jaguar is ook een verhaal van vriendschap

Producent Gema R. Neira vult aan: “Jaguar vertelt het verhaal van een groepje mensen die samengebracht worden door hun gemeenschappelijke pijn en zucht naar gerechtigheid. Maar hoewel ze vooral op zoek zijn naar gerechtigheid, is het óók een verhaal van vriendschap. Een verhaal over gelijkgezinden die op zoek zijn naar elkaar, naar mensen die hun leven voor elkaar zouden geven. De wereld ging misschien verder, maar de overlevenden van de naziconcentratiekampen vergaten niet wat hen aangedaan was…”

Jaguar gaat op 22 september in première op Netflix en bestaat uit zeven afleveringen. Er is al een trailer beschikbaar, die je hieronder kunt zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?