Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat Snowpiercer en Dirty John wekelijks uitzenden

De series Snowpiercer en Dirty John zullen bij Netflix te zien zijn vanaf 2019. Hoewel het geen echte Netflix Originals zijn, is het de streamingdienst wel gelukt om de exclusieve streamingrechten voor de series te bemachtigen.

Wekelijks

Omdat het om de streamingrechten gaat zal Netflix Snowpiercer en Dirty John wekelijks van een nieuwe aflevering voorzien. In Amerika worden de series namelijk door andere partijen uitgezonden en zodra de aflevering daar geweest is, wordt het binnen 24 uur in Nederland toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Snowpiercer en Dirty John op Netflix

Snowpiercer en Dirty John verschijnen volgend jaar op Netflix, maar wanneer het exact zover is moet nog bekend gemaakt worden. Dat heeft Netflix niet helemaal in de hand, omdat het dus geen Netflix Originals zijn. Snowpiercer is een serie van het Amerikaanse TNT, terwijl Dirty John door Bravo uitgezonden gaat worden. Zij zullen bepalen wanneer de series in hun programmering worden opgenomen.

Over Snowpiercer

Snowpiercer is gebaseerd op de novel-reeks van auteurs Jacques Lob en Jean-Marc Rochette. Het van oorsprong Franse verhaal draait om mensen die als laatste overblijven op een trein en daar moeten zien te overleven. De aarde is namelijk volledig bevroren en alleen in de trein, de Snowpiercer, kun je overleven. Dit verhaal was voor regisseur Joon-ho Bong in 2013 ook al een inspiratie om een film over te maken. De film werd in 2013 goed ontvangen en had destijds onder andere Chris Evans, Song Kang-ho, Go Ah-sung en Jamie Bell als hoofdrolspelers. Voor de serie Snowpiercer zijn Jennifer Connelly en Daveed Diggs gestrikt. Graeme Manson, onder andere bekend van Orphan Black, is showrunner van Snowpiercer.

Over Dirty John

Met Dirty John wordt het true crime-genre weer aangeboord. In het verleden is al vaker gebleken hoe populair dit genre is, met bijvoorbeeld The People vs. O.J. Simpson. Dirty John zal gebaseerd zijn op de momenteel al erg populaire podcast. Deze wordt gemaakt door Los Angeles Times-verslaggever Christopher Goffard. De verhalen die hij behandelde in zijn podcast zullen gebruikt worden in de serie Dirty John. Bravo ziet veel potentie in deze serie, want er zijn direct twee seizoenen besteld en vanaf 2019 dus ook in Nederland te volgen via Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?