Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat uiterlijk aanpassen op tv’s en concoles

Netflix screenNetflix zal het uiterlijk op televisies en consoles gaan aanpassen. Momenteel zijn er rijen van films en series zichtbaar, die gecategoriseerd zijn op bijvoorbeeld thrillers, komedie en drama. De komende periode zal dit gefaseerd worden uitgeschakeld. Daarvoor komt er een uiterlijk met meer en grotere afbeeldingen van de films en series.

Meer informatie

Netflix wil met deze wijzigingen ook de mogelijk krijgen om meer informatie te verstrekken per aangeboden film en serie. Zodoende kan er worden vermeld welke prijzen ze hebben gewonnen. Daarnaast zal Netflix iedere specifieke gebruiker nog beter kunnen bedienen. Netflix raadt nu al films en series aan voor iedere gebruiker, door de wijzingen is er ruimte op aan te geven waarom dit zo is. Door onder meer te vermelden welke gelijkenissen de film of serie heeft ten opzicht van eerder gekeken materiaal.

Grootste ooit in tv-ervaring

Volgens Netflix zal de update voor de grootste verandering in de geschiedenis van de tv-ervaring ooit zorgen. Ook zullen alle versies van Netflix, op alle platformen en alle applicaties, vanuit hetzelfde systeem gaan werken. Hierdoor kunnen updates sneller worden toegevoegd. Alleen Apple TV blijft hierbij achter, dit omdat Apple minder vrijheden verstrekt om het uiterlijk te wijzigen.

Snel doorgevoerd

Op dit moment worden alle wijzigingen doorgevoerd door Netflix. Het is de intentie dat de gebruikers de veranderingen binnen een week zullen ondervinden. Over twee weken moeten zelfs alle gebruikers zijn overgeschakeld op de nieuwe interface. Netflixt kondigt tevens aan dat in de komende twee jaar het uiterlijk verder zal worden uitgediept, waarbij vooral de personalisering wordt vergroot.

Bekijk hier hoe Netflix er straks uit zal zien op de televisie en consoles

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?