Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat vijf comics van Millarworld verfilmen

De samenwerking tussen Netflix en Millarworld krijgt eindelijk meer vorm. De streamingdienst gaat vijf verhalen van het comic-book-bedrijf verfilmen. Eerder dit jaar werd er door Netflix en Millarworld al een stripboek uitgegeven: The Magic Order.

Overname

Netflix nam Millarworld vorig jaar over en sprak toen al de ambitie uit om verhalen van ze te verfilmen. Het Schotse bedrijf werd in 2004 opgericht en in eerste instantie richtte het zich op print. Zo’n tien jaar later maakte Millarworld ook de stap naar de filmwereld, met bijvoorbeeld Kick-Ass.

Millarworld bracht al talloze verhalen uit en daarvan gaat Netflix er nu vijf van verfilmen. Het gaat om twee series en drie films, waarvan de releasedata nog niet bekend zijn. Jupiters Legacy is één van de verhalen waar een serie van gemaakt wordt. Het stripboek werd in 2013 uitgebracht en werd geschreven door Mark Millar, de oprichter van Millarworld, zelf. Steven S. DeKnight is aangewezen als showrunner en uitvoerend producent van de serie. Dat is een bekende naam, want hij was eerder al showrunner van Daredevil seizoen 1, één van de meeste succesvolle Marvel-series.

Ook van American Jesus wordt een serie gemaakt door Netflix en Millarworld. Deze serie volgt een jongetje van twaalf jaar. Hij komt er achter dat hij is teruggekeerd als Jezus Christus. Hij kan water veranderen in wijn en misschien zelfs doden opwekken. Ook voor American Jesus is een bekende naam aangesteld als showrunner. Everardo Gout was regisseur bij Luke Cage. Hij doet de klus samen met Leopoldo Gout.

Films van Millarworld

Als gezegd worden er ook van drie titels van Millarworld films gemaakt. Het gaat hierbij om Empress en Huck. Empress is een film geschreven door Lindsey Beer, een bekende naam voor Netflix. Zij produceerde namelijk ook de aanstaande Netflix Original Film Sierra Burgess is a Loser, met Barb van Stranger Things in de hoofdrol. Daarnaast wordt ook van het verhaal Huck een film gemaakt. Hiermee gaat Ted Melfi aan de slag. Melfi werd in het verleden genomineerd voor een Oscar voor de film Hidden Figures. De derde film in aantocht is Sharkey the Bounty Hunter. Deze strip moet nog uitkomen, maar is nu dus al verzekerd van een verfilming door Netflix. Het verhaal is geschreven door Michael Bacall. Hij schreef ook de screenplay voor Scott Pilgrim vs. the World.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?