Laatste nieuws over Netflix

Netflix-geheim over David Fincher en Squid Game

Binnenkort komt Netflix met een nieuwe documentaire, Can I Tell You a Secret?, maar zelf heeft de streamingdienst ook best wat geheimen. Bijvoorbeeld dat de bekende regisseur David Fincher aan een remake van Squid Game werkt. Maar hoe zit dat precies?

David Fincher en Squid Game

Het is misschien een beetje een gekke combinatie, Fincher, verantwoordelijk voor onder meer Se7en (‘What’s in the box?’) en Mindhunter (rest in peace), die zich nu op een Zuid-Koreaanse productie richt. Maar toch lijkt er iets gaande te zijn. Het verhaal gaat namelijk dat Netflix per se een Amerikaanse remake van Squid Game uit wil brengen. Waarom? Dat is een goede vraag, want de Koreaanse show veroverde de wereld een aantal jaar geleden al.

Casting

Toch moet er dus een Amerikaanse variant komen, een Engelstalige versie, met Fincher aan het roer. En naar verluidt heeft de welbekende filmmaker een tijdje geleden ‘ja’ gezegd tegen dit voorstel. Daarna werd het echter stilletjes rond het project, maar volgens Hollywood-insider Jeff Sneider is het nog altijd springlevend. In oktober vorig jaar werd er zelfs gecast door Production Weekly, dat is inmiddels uitgelekt en in deze ‘vacature’ was ook de naam van Fincher te vinden.

Psychologie

Zijn er dan raakvlakken tussen de films en series van Fincher, zoals The Killer dat vrij recentelijk uitkwam op Netflix, en Squid Game? Nou, op zich wel, in een bepaalde mate draait de ‘dodelijke spelshow’ namelijk om psychologie en dat is ook een element dat steeds maar weer naar voren komt in de werken van de regisseur. Toch blijft het misschien een beetje gek, want ook in de Verenigde Staten was de Zuid-Koreaanse versie ‘gewoon’ een megahit.

Squid Game seizoen 2 op Netflix

Over het origineel gesproken: er wordt natuurlijk een tweede seizoen van Squid Game gemaakt en Hwang Dong-hyuk, de geestelijk vader van die show, liet een tijdje geleden weten: “Ik maak geen tweede seizoen om de kijker blij te maken. Natuurlijk, er leven bepaalde verwachtingen, maar het is juist leuk om daar een beetje mee te spelen. Om iedereen te verrassen. In positieve óf in negatieve zin, maar je wilt toch een reactie bewerkstelligen.” De release van Squid Game seizoen 2 staat op de rol voor 2024, vermoedelijk gaan de nieuwe afleveringen eind dit jaar in première.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?