Laatste nieuws over Netflix

Netflix gooit abonnementsprijzen euro omhoog

netflix hoofdkantoor los gatos
Netflix verhoogt vanaf mei de prijs van de abonnees met twee schermen. De prijs gaat met één euro omhoog, waardoor de abonnees die sinds 2014 lid zijn met ingang van mei 9,99 euro per maand gaan betalen in plaats van 8,99 euro. De andere abonnementsprijzen blijven voorlopig wel hetzelfde, laat Netflix weten.

Nieuwe abonnees van Netflix betalen al 9,99 euro per maand voor het 2 schermenplan van Netflix. Deze prijsstijging ging vorig jaar zomer al in, maar vanwege een prijsgarantie bleven de bestaande abonnees 8,99 euro per maand betalen. Vanaf mei gaan deze abonnees dus ook één euro meer per maand betalen. “Klanten die op het 2 schermenplan zitten en sinds 2014 lid zijn hebben 1 jaar lang hun prijs behouden en deze zal aangepast worden”, laat de streamingdienst ons weten. Netflix voert deze prijsstijging door om meer films en series toe te kunnen voegen aan het aanbod van Netflix.

Andere abonnementsprijzen blijven (voorlopig) gelijk

Aan de andere type abonnementen wordt door Netflix voorlopig niet getornd. Vermoedelijk heeft Netflix er voor gekozen om de prijzen voor het 2 schermenplan te verhogen, omdat hier de meeste abonnementen van verkocht worden. De overige opties zijn: een abonnement voor 1 scherm (7,99 euro per maand) of 4 schermen (11,99 per maand). Op dit moment zijn voor deze smaken geen prijsstijgingen aan de orde. “Maar die mogelijkheid bestaat zeker, wij zullen onze klanten daarover berichten via de mail”, aldus Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?