Laatste nieuws over Netflix

Netflix gooit prijzen met een paar euro omhoog

Netflix heeft een wijziging in de abonnementsprijzen doorgevoerd. Het basisabonnement van Netflix blijft wel gelijk, maar het zogeheten standaard- en premium abonnement worden wel duurder. De prijswijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe leden van Netflix.

Prijsstijging

Het goedkoopste abonnement van Netflix blijft dus 7,99 euro, maar het meest gebruikte abonnement wordt ten opzichte van de oude prijs één euro duurder. Netflix verkoopt namelijk het standaardabonnement namelijk het meest. Dit kostte 9,99 euro en kost nu 10,99 euro.

Het premiumabonnement wordt twee euro duurder ten opzichte van de oude prijs. Waar premiumabonnees in het verleden 11,99 euro per maand overmaakten naar de streamingdienst is dat per heden 13,99 euro. Alle prijsverhogingen gelden voor de bestaande abonnees, maar ook voor de mensen die zich als nieuwe klant bij Netflix aansluiten.

Waarom verhoogt Netflix de prijzen?

Netflix komt nog met een verklaring over de reden van de prijsstijging. Volgens NU.nl wordt er op 19 oktober naar alle huidige klanten van Netflix een e-mail gestuurd met daarin meer informatie over de prijsstijging. Vermoedelijk wil de streamingdienst de inkomsten verhogen door de duurdere abonnementsprijzen. Die toename in inkomsten wil Netflix vervolgens weer inzetten in meer en betere content.

De focus van Netflix is de afgelopen jaren steeds meer verschoven naar het produceren van original content. Dat wil zeggen dat deze films en series alleen bij Netflix te zien zijn. Daarmee wil het zich onderscheiden van concurrenten als Amazon en Hulu. Uiteraard zijn aan het produceren van eigen titels forse kosten verbonden. Zo kost één aflevering van bijvoorbeeld The Crown of House of Cards al miljoenen euro’s. Daarnaast blijft Netflix ook doorgaan met het aanschaffen van uitzendrechten van andere populaire films en series zoals Once Upon a Time, Designated Survivor en Shooter.

Bekijk hieronder een overzicht van de nieuwe abonnementsprijzen van Netflix:

Abonnementsprijzen Netflix oktober 2017 (1)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?