Laatste nieuws over Netflix

Netflix haalt Shadow & Bone van de buis: “Mijn hart is gebroken”

Shadow and Bone was één van de allergrootste fantasyserie van Netflix. Ja, je leest het goed, was, want de streamingdienst heeft een streep gezet door de franchise. Die krijgt géén derde seizoen en ook geen spin-off over de Crows.

Geen Shadow and Bone meer

Het eerste seizoen van Shadow and Bone sloeg behoorlijk aan en al snel liet Netflix weten dat de serie verlengd was. Seizoen 2 werd echter een heel stuk minder bekeken en volgens Deadline is dat precies de reden dat de streamingdienst nu heeft gezegd: tot hier en niet verder. Shadow and Bone verdwijnt dus: er komt géén derde seizoen en de spin-off (over de boekenserie Six of Crows van Leigh Bardugo) die al in de maak was, zij het het voorbereidende werk, gaat ook niet door.

Kosten/opbrengsten

Het bovengenoemde medium wijst dus naar de kijkcijfers, maar er zijn nog wat oorzaken aan te wijzen. De stakingen in Hollywood, die inmiddels al weer achter de rug zijn, bijvoorbeeld, die het productieschema overhoop hebben gegooid. En de hoge kosten om de serie te maken, met zijn fantasysets en CGI-beelden.

Gebroken hart

De bovengenoemde Bardugo, schrijfster van de Grishaverse-boeken (Shadow and Bone en Six of Crows), reageert bijzonder bedroefd op het sociale medium Instagram. Ze stelt bijvoorbeeld dat haar hart gebroken is: “Dit nieuws raakt mij hard en ik ben heel erg teleurgesteld, maar ik probeer me ook op het positieve te richten: de meeste schrijvers zien nóóit een filmbewerking van hun boeken en ik wel. Ik ben de scriptschrijvers ontzettend dankbaar, maar ook de cast en de crew, en natuurlijk vooral de fans. Magie is niet echt, maar jullie laten zien dat het wél echt kan worden.”

‘Nu eerst een borrel…’

Ze sluit echter weer bedroefd af: “Nu ga ik eerst eventjes hard huilen en daarna pak ik er een borreltje bij, om vervolgens af te wachten waar het verhaal ons heen gaat brengen!” De kans is overigens klein dat de rechten van Shadow and Bone opgekocht zullen worden door een andere streamingdienst, vanwege de exclusiviteitsregeling van Netflix, maar het is niet onmogelijk. Dat lieten de Marvel-series (zoals Daredevil) ons in het verleden zien.

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leigh Bardugo (@lbardugo)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?