Laatste nieuws over Netflix

Netflix-horrortrilogie Fear Street van R.L. Stine wordt zomerlang bibberen

Netflix komt in de zomermaand juli met een bijzondere horrortrilogie, genaamd Fear Street. Fear Street Part 1: 1994, Part 2: 1978 en Part 3: 1666 gaan gedurende drie weken in première op de streamingdienst. Inmiddels zijn de eerste beelden gelanceerd. Je bekijkt ze onderaan dit bericht.

Doelwit van kwade krachten

Fear Street is een project van regisseur Leigh Janiak, dat gebaseerd is op de gelijknamige boekenreeks van schrijver R.L. Stine, die je hoogstwaarschijnlijk wel kent van de Kippenvel-reeks. De drie films bestrijken, net als de boeken, een tijdsperiode van wel 300 jaar. In het slaapstadje Shadyside in de Amerikaanse staat Ohio doet een groep tieners een schokkende ontdekking: hun woonplaats wordt al heel erg lang geteisterd door allerlei bovennatuurlijke fenomenen! En de vriendengroep is misschien wel het volgende doelwit van de kwade krachten die Shadyside in hun greep houden…

De boekenserie Kippenvel van R.L. Stine was in ons land een regelrechte hit in de jaren 90. Let wel, waar die serie behoorlijk kindvriendelijk was, is Fear Street een stuk volwassener. Horrorfans kunnen hun borst natmaken: het worden vermoedelijk drie ontzettend enge films!

“Een hele hoop schrikmomenten!”

R.L. Stine vertelt over de aankomende Netflix-films: “Fans van Fear Street hebben iets om naar uit te kijken, en krijgen te maken met grote verrassingen! Lezers weten al dat de boeken PG (Parental Guidance Suggested, meekijken door ouders of verzorgers gewenst) zijn, maar de films hebben de classificatie R (grof taalgebruik, veel geweld, seksueel georiënteerde naaktheid en/of drugsmisbruik). Dat betekent: een hele hoop schrikmomenten én bibberen voor de televisie. Ik heb de reeks al gezien en ik kan je vertellen dat het nóg beter is dan ik verwacht had. Geweldig gewoon om de monsters van Shadyside tot leven te zien komen!”

Netflix heeft al bekendgemaakt wanneer de Fear Street-films op de streamingdienst te zien zullen zijn. Fear Street Part 1: 1994 verschijnt op 2 juli, Part 2: 1978 gaat op 9 juli in première en Part 3: 1666 volgt op 16 juli.

Bekijk de officiële trailer van Fear Street

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?